Vulkaanpark Timanfaya

De meeste Canarische eilanden hebben een vulkanische oorsprong, al dateert dat bij sommige ervan wel al van enkele miljoenen jaren geleden.

Lanzarote - Timanfaya

Ook Lanzarote is van vulkanische oorsprong. In de 18de eeuw waren er nog enkele uitbarstingen die er het landschap ingrijpend veranderden. Het was op 1 september 1730 dat ten even ten noorden van Yaiza een vulkaan uit de aarde oprees. Deze eerste uitbarsting duurde 19 dagen. In de daaropvolgende jaren ontstonden er nog verschillende nieuwe vulkanen. Pas in 1736 keerde de rust terug.

In 1824 volgden er opnieuw enkele uitbarstingen, waarbij 3 nieuwe kraters ontstonden : de Tao, Tinguation en El Chinero (De nieuwe vulkaan).

Het hele gebied van de Timanfaya heeft een omtrek van 30 km en beslaat een oppervlakte van 51 km². Het vulkaangebied van Timanfaya wordt opgesplitst in twee delen.

Kaart Nationaal Park

In ons dossier vind je meer uitgebreide beschrijvingen van de wandelingen en de informatie hoe je de Ruta de Termesana of de wandeling door de lavavelden van El Golfo kan maken onder leiding van een gids, en bovendien gratis !

Wandelingen in het Parque National de los Vulcanos

In de omgeving van La Geria kan je een korte wandeling maken die je tot in één van de oudere kraters brengt. Het vertrekpunt ligt op de LZ-56, de 'Ruta Nacional de las Volcanos' tussen La Geria en Mancha Blanca. Aan het bord 'Municipio de Tias' (na 1 kilometer als je van La Geria komt), laat je de wagen achter en je volgt het pad naar de dichtsbijgelegen vulkaan (aan de linkerzijde van de weg, komende van La Geria). Bij de vulkaan aangekomen, wandel je naar rechts en na 200 meter kan je doorlopen tot in de krater van de vulkaan El Cuelvo.  Je kan verder rond de vulkaan lopen. Deze wandeling is slechts 1.5 kilometer lang en zo goed als volledig vlak.

El Cuelvo

Een tweede wandeling kan je maken in de buurt van Mancha Blanca. Je laat hiervoor best de wagen achter in het dorpje en je wandelt op de LZ-67 in de richting van Timanfaya. Na een honderdtal meter, waar de weg een lichte bocht naar links maakt, zijn er twee zijwegen. Eén grotere, keert terug naar het dorpje, de tweede, onverharde weg, loopt rechtdoor naar de Caldera de Montana Blanca, één van de oudere kraters.

Bezoekerscentrum

Op de LZ-67 vind je, komende van Mancha Blanca, na 2 kilometer het bezoekerscentrum Mancha Blanca. Er is een museum gehuisvest waarin je heel wat wetenswaardigheden over het gebied vindt. Dit is, als je gereserveerd hebt, ook het vertrekpunt van de Tremesana-wandeling.

La Geria

Langsheen de LZ-30, tussen de Momumento al Campesino en Uga, kom je in het wijngebied La Geria. Langsheen de weg liggen op de zwarte lavagronden de wijngaarden. Iedere wijnstok staat in een put, met een stenen muurtje errond. De put wordt gemaakt om de wijnstok te planten in de vruchtbare bodem die onder de lava zit. De put heeft bovendien ook zijn voordeel bij het opvangen van de weinige regen die hier valt.
Langsheen de weg liggen ook talrijke bodega's waar je de wijnen kan proeven. Voor het proeven wordt een vergoeding gevraagd. Kopen is immers voor de meeste toeristen niet echt een optie, gezien de beperkingen op het gewicht van de valiezen voor wie met het vliegtuig komt.

Zalm in Uga

Als je in één van de plaatselijke restaurants de gelegenheid hebt om de gerookte zalm van Uga te bestellen, moet je dit zeker eens doen. In de Ahumadería de Uga, gelegen op de LZ-2 in de buurt van Uga, kan je een portie aankopen bij de locale producent. Heerlijk voor de picnic.


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je helpen om je reis verder te plannen.

Lanzarote_Reisgids   Kompass Wandelkaart   Gran Canaria Reisgids   Reisgids Tenerife   Reisgids La Gomera   Reisgids Madeira

Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Meer info over deze tips en nog veel meer tips zijn te vinden in onze reisgids.

Lanzarote

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria

4 EUR

Tenerife

4 EUR

La Gomera

2 EUR

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !