La Gomera

La Gomera is met zijn 378 km² één van de kleinste van de Canarische Eilanden.  Net als de andere eilanden is het van vulkanische oorsprong. Het eiland is cirkelvormig (nauwelijks 25 kilometer doorsnede), het hoogste punt (Garajonay) ligt op 1487 meter centraal op het eiland en op de flanken liggen diepe ravijnen (barrancos). Het ligt 32 kilometer ten zuidwesten van Tenerife.

Kaart La Gomera

Relief La Gomera

Het centrale gedeelte van het eiland, het Nationaal Park Garajonay, is erkend als wereldnatuurerfgoed door de UNESCO.  Het gebied ligt bijna permanent in de wolken, die worden aangevoerd door de passaatwinden. Door de hoge vochtigheid is er een weelderige plantengroei. Dit gebied herbergt één van de oudste, nog bestaande, laurierbossen (silva).

Het klimaatverschil tussen het centrum en het zonnige zuiden van het eiland is spectaculair. Zit je in het Nationaal Park onder de wolken, dan kan op een afstand van nauwelijks een tiental kilometer de lucht uitklaren en de temperatuur makkelijk met een tiental graden stijgen. Van een koele wandeling in het regenwoud naar zonovergoten kust, op nauwelijks 20 minuten tijd.  De Valle Gran Rey lijkt op zo'n momenten wel een 'tunnelkoker' die naar de zon leidt.

La Gomera Valle Gran Rey

De gemiddelde dagtemperaturen in het zuiden van La Gomera schommelen tussen 21 en 28 graden, zodat je er steeds een zomers gevoel aan overhoudt.  Toen wij er waren (in maart) lagen de temperaturen in het Nationaal Park tussen 10 en 15 graden. Hou er dus wel rekening mee als je erop uit trekt om te wandelen.

La Gomera heeft geen luchthaven van betekenis. Je vliegt best of Tenerife (zuid) en neemt in Los Christianos één van de ferrydiensten die talrijke overtochten per dag verzorgen  (Olsen of Armas). Een uurtje later sta je al op La Gomera. Met een klein beetje geluk zie je onderweg nog wat dolfijnen, ten minste als je één van de grotere boten neemt. We raden dit trouwens aan, want in de kleinere boten was de overzet niet echt comfortabel te noemen.

La Gomera is een echte wandelparadijs. Het eiland ligt dicht bezaaid met GR- en PR-wandelwegen en ook in het Nationaal Park zijn talrijke wandelingen uitgestippeld. We beschrijven er hier maar enkele van. Er is keuze in overvloed voor een verblijf van enkele dagen. Hou wel rekening met de hoogteverschillen (en in de winter ook de temperatuurverschillen) tussen de kust en de centrale hoogvlakte.

We wensen jullie alvast veel plezier bij de voorbereiding van jullie reis.

Els & Frank

Wandelingen

een ruime keuze 

GR131 GR132 PR_Paden Fortaleza Garajonay Laguna_Grande

La Oratava

Enkele tips

Meer info over deze tips en nog veel meer tips zijn te vinden in onze reisgids.

Valle Gran Rey

Het einde van de wereld

Valle Gran Rey

Aan de overzijde van de oceaan ligt ... Amerika

San Sebastian

Parador de La Gomera

Parador San Sebastian

Logeren in een historisch kader en toch betaalbaar

Regenwoud

Unieke flora in Europa

Mossen

Weelderige plantengroei en mossen

GR 131

nabij Valle Gran Rey

GR131

Mooie kleuren en schitterende uitzichten

Fortaleza

"De Tafelberg"

Fortaleza

Wandelen naar een geërodeerde vulkaan


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of La Gomera echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Reisgids La Gomera   Kompass Wandelkaart Reisgids Tenerife   Lanzarote_Reisgids   Gran Canaria Reisgids


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of La Gomera echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

La Gomera

2 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Tenerife

4 EUR

Lanzarote

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR
Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !