GR131

GR131De GR131 loopt van de Playa de Vallehermoso naar de hoofdstad San Sebastian en doorkruist daarbij het Nationaal Park La Garagonay. De totale afstand bedraagt 29 kilometer.

Volgende beschrijving is gebaseerd op de informatieborden die we op onze wandelingen tegenkwamen. We hebben, op korte stukjes na, niet zelf de wandeling gemaakt.

 

 

Klik met de rechtermuisknop op volgend kaarten voor een grotere versie

Kaart GR131 La Gomera

Het pad loopt van de Playa de Vallehermoso naar het Centrum van Vallehermoso en verder naar Los Chapines (300 m),  Vistita del Rosario, La Meseta en Las Hayas (1.005 m). Vanuit Las Hayas gaat het over de Barranco de Las Lagunetas en de Barranco del Agua en loopt vervolgens weer omhoog tot El Cercado. Daarna gaat het richting Chipude (1060  m) over de Barranco de los Manantiales. Vandaar gaat het richting zuidoosten naar Pavon over de Barranco de Iguala en naar de voet van La Fortaleza (1125 m). Wie wil kan naar de top van La Fortaleza (1241 m).

De weg loopt door de Barranco de Erque, even langs de hoofdweg en vervolgens naar de Igualero (1300 m).en de top van het eiland, de Garajonay.Vandaar loopt het naar beneden richting San Sebastian via Pajaritos, de Mirador de los Roques, de Montana de Yerta, de Degolada de Peraza en Ayamosna.

Vertakkingen van de GR131

 

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Tenerife echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Reisgids La Gomera   Reisgids Tenerife   Lanzarote_Reisgids   Gran Canaria Reisgids   Reisgids Madeira

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !