La Fortaleza

Nog in het zuidwesten van het eiland ligt La Fortaleza, een geërodeerde vulkaan of tafelberg", waarvan het plateau op een hoogte van 1240 meter ligt. De berg ligt zo'n 500 meter hoger dan zijn omgeving waardoor hij de hele omgeving domineert.

Door de originele bewoners van het eiland werd de berg beschouwd als een heilige plaats en bij de inval van de Spanjaarden in de 15de eeuw als schuilplaats tegen de indringers.

La Gomera - Fortaleza
(let hier op de wolken boven het Nationale Park en de blauwe lucht boven de kust)

Aan de voet van La Fortaleza ligt het dorpje Chipude, met een kerkje dat dateert uit de 16de eeuw. Vanuit het dorpje kan je tot bovenop la Fortaleza wandelen, een  flinke wandeling van ong 3 uur (enkele weg). Zorg dus voor eten en drinken voor onderweg. Bovenop het plateau wordt je beloond met prachtige uitzichten op de Garajonay en op de Barranco's.


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of La Gomera echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Reisgids La Gomera   Kompass Wandelkaart Reisgids Tenerife   Lanzarote_Reisgids   Gran Canaria Reisgids


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of La Gomera echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

La Gomera

2 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Tenerife

4 EUR

Lanzarote

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR
Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !