Jaragonay

Het Nationaal Park Garajonay ligt in het midden van het eiland. Het hele park is dichtbebost, en is bijna permanent gesluierd in wolken en rondwervelende mist, die een weelderige en diverse begroeiing mogelijk maken, waaronder het grootste nog samenhangende laurierbomenbos op aarde. Het Nationaal Park Garajonay wordt sinds 1986 door de UNESCO beschermd als wereldnatuurerfgoed.

Klik met de rechtermuisknop op volgend kaarten voor een grotere versieKaart Jaragonay

Het middengebergte vangt het vocht van de wolken van de passaatwind en schept een jungleklimaat, rijk aan begroeiing hoog in de koelere lucht, in contrast met de warmere zongeblakerde kliffen rond het zeeniveau. Het bomen in het regenwoud zijn op overgroeid met een kleurrijke laag mossen.

Mossen in het regenwoud op La Gomera

Het park is zo'n 1300 ha groot. Er zijn 18 uitgestippelde wandelpanden. Bij de vertrekplaatsen zijn parkeerplaatsen gemaakt, waar je de wagen gemakkelijk kwijt kan.

1 : El Balladeiro
2. Ermita de Lourdes
3. Laguna Grande I
4. Los Barranquillos
5. Las Creces
6. Laguna Grande II
7. El Contadero - Altode Garajonay
8. Reventon Oscuro - El Cedro
9. El Contadero - Chorro del Cedro
10 Canada de Jorge
 
11. La Meseta de Hermigua - Chorro del Cedro
12. Raso Bruma - Risquillos de Corgo
13. Aganda - Casa del Manco
14. Laguna Grande - Alto de Garajonay
15. La Meseta de Hermigua
16. Pajarito - Ajugal
17. Pajarito - Alto de Garajonay
 
De laatste wandeling, nr 18, is een lusvormige wandeling door het hele gebied : Pajarito, Alto de Jaragonay - El Contadero - Mimbreras - Chorro del Cedro - Reventon Oscuro - Tajaque - Pajarito

Jara en GonayHet park heeft zijn naam te danken aan Jara en Jonay,

Gara was de prinses van Agula. Toen ze in het water van Chorros del Epina keek zag ze een klaar beeld van zichzelf, een teken dat ze een goede echtgenoot zou vinden. Maar ze bleef te lang kijken en werd even verblind. De waarzeggen Gérian vertelde haar dat ze moest oppassen voor vuur, dat haar wel eens zou kunnen verteren.

Jonay, de zoon van koning van Adeje  op Tenerife, kwam op het eiland een feest bijwonen en het werd liefde op het eerste zicht met Gara. De uitbarsting van de Teide werd echter gezien als een slecht teken en de verloving werd afgeblazen.

Jonay moest terugkeren naar Tenerife maar zwom op een nacht toch terug naar La Gomera om terug bij zijn geliefde te komen. Hun beider vaders startten immers een zoektocht en toen ze op de hoogvlakte van La Gomera ontdekt werden, beroofden ze zich zelf van het leven.


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of La Gomera echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Reisgids La Gomera   Kompass Wandelkaart Reisgids Tenerife   Lanzarote_Reisgids   Gran Canaria Reisgids


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of La Gomera echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

La Gomera

2 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Tenerife

4 EUR

Lanzarote

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR
Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...