Valle Gran Rey

De gemeente Valle Gran Rey (de vallei van de Grote Koning) ligt in het zuidwesten van La Gomera en bevat de deelgemeenten Calera, Las Hayas, Tagaluche en Arure. Vanuit San Sebastian moet je via de hoogvlakte (tot 1000 meter) door het Nationaal Park Garajonay om er te geraken.  Zodra je het Park uitrijdt ligt de vallei monumentaal voor je uit, met de steil oplopende wanden aan weerszijden van de vallei.

Valle Gran Rey

Langs de kust liggen enkele mooie zwarte lavastranden. De Playa del Inglès ligt beneden een indrukwekkende rotswand.  De zonsondergang (bij mooi weer) en de golven (bij ruwer weer) zijn hier bijzonder spectaculair. 

Valle Gran Rey lavastrand Valley Gran Rey golven

De Legende van de Gran Rey Hupalupa

De naam van de vallei verwijst naar Koning Hupalupa, die in de 1488 deelnam aan de opstand van de bevolking van La Gomera tegen de Castilliaanse bezetter. Het was zijn zoon, Hautacuperche, die in 1488 Hernán Peraza vermoordde.  Hij wou daarna de troon overnemen van zijn vader, maar werd zelf gedood werd in één van de volgende gevechten.

Mirador de Palmerejeo

Boven in de vallei ligt de Mirador de Palmerejeo, een restaurant met een panoramisch uitzicht dat gebouwd werd door César Manrique, die vooral op Lanzarote verschillende bouwwerken optrok.

Playa de Calera

Aan het einde van de vallei kom je terecht in La Calera en in het meer toeristische Playa de Calera, waar talrijke hotels en vakantieverblijven te vinden zijn. Wij verbleven enkele dagen op 'het einde van de wereld'. Verder vind je alleen nog de oceaan (we vergeten even het nog kleinere eilandje El Hierro).

Arure

Op 16 augustus wordt in Arure the 'Ofrenda del Ramo' gevierd, waarbij locale producten (fruit, bloemen, gebakjes, ...) in een processie, op het ritme van de "chacaras" (een soort kastanjetten) en trommelgeroffel in een processie van de organiserende familie worden gebracht naar de familie die het volgende jaar zal instaan voor de organisatie van de processie.

Andere processies :

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Tenerife echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Reisgids La Gomera   Reisgids Tenerife   Lanzarote_Reisgids   Gran Canaria Reisgids   Reisgids Madeira

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !