GR132

GR132 La GomeraDe GR132 is een cirkelvormig pad dat rond La Gomera loopt. In de buurt van de Valle Gran Rey volgden we enkele stukken van het pad en kwamen ook enkele informatieborden tegen waarop volgende beschrijvingen gebaseerd zijn.

Het traject tussen Valle Gran Rey en Vallehermoso loopt via La Merica, Arure, Alojera en Chorros de Epina. Reken alvast op enkele loodzware beklimmingen. We wandelden het eerste deel tot in Arure. Het pad loopt langs een steile bergwand en biedt magnifieke uitzichten over Calera en de Valle Gran Rey. Boven gekomen loopt het vrij vlak met uitzichten op de Fortaleza, de zuidwestelijke kust en het Nationaal park.

Kaart GR132 La Gomera

Valle Gran Rey

Binnenland La Gomera La Fortalezza


Vanuit het dorpje Arure kan je wandelen naar de Mirador del Santo, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op de westkust van La Gomera.  Toen wij er waren (in 2009) werd er gewerkt aan een tunnel naar het uitkijkpunt. We veronderstellen dat deze ondertussen wel zal afgewerkt zijn.

De grondlagen in de omgeving zijn er opvallend rood, kenmerkend voor de vulkanische oorsprong van het eiland. Voorbij het uitzichtpunt kan je noordwaarts de GR 132 volgen. Het pad loopt langs de de steile helling verder in de richting van Vallehermoso. We wandelden maar enkele honderden meters op dit pad, maar de uitzichten waren van een verbluffende schoonheid. 

Wandelpad GR132 Wandelen op de GR132

 

Het vervolg van de GR132 zal voor een volgende bezoek zijn. In de buurt van Vallehermoso vonden we nog een informatiebord terug met een beschrijving van de weg tussen Alojera en Agulo.

Klik met de rechtermuisknop op volgend kaarten voor een grotere versie


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of La Gomera echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Reisgids La Gomera   Kompass Wandelkaart Reisgids Tenerife   Lanzarote_Reisgids   Gran Canaria Reisgids


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of La Gomera echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

La Gomera

2 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Tenerife

4 EUR

Lanzarote

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR
Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...