El Golfo

El Golfo ligt aan de westkust van Lanzarote, vlak onder het vulkaangebied Timanfaya. Het is als toeristische trekpleister vooral gekend door een klein groen meertje, de Lago Verde, dat vlakbij de kust in een oude vulkaankrater ligt. De wanden van de krater aan de zeekant zijn reeds verdwenen, zodat slechts de helft van de krater overblijft. In het midden van de krater, rijst nog een massief basaltblok op uit het water

El_Golfo   El_Golfo

Bij het binnenrijden van de het kustplaatsje, ligt een kleine parking (1). Als je de wagen daar achterlaat, is het slechts 100 meter wandelen tot aan het punt dat uitkijkt over de Lago Verde. De groene kleur van het meertje contrasteert mooi met de rode rotsformaties op het uitkijkpunt. Je ziet van hieruit ook duidelijk de halve krater. Je kan hier niet meer naar beneden wandelen. Om veiligheidsredenen, en vanwege de erosie is het paadje naar beneden afgesloten.

Om het meer zelf te bereiken moet je een ommetje maken (richting Playa Blanca rijden) en de wagen achterlaten op de eerste parking (2) aan de rechterkant. Vandaaruit is het slechts een 500 meter wandelen om de binnenkant van de krater en de Lago Verde te bereiken. De verharde weg ernaartoe is alweer afgesloten omdat de erosie een stuk van de weg naar beneden heeft laten komen.Kustwandeling door de lavavelden

Als je in het dorpje El Golfo doorwandelt tot op het einde van het dorpje kom je op een parking (3). Vandaaruit vertrekt een kustpad dat door de lavavelden loopt. De lava is hier tot in zee gestroomd. Het pad is slechts afgezoomd met lavablokken langs beide zijden van het pad. Soms is het even zoeken, maar als je even verkeerd loopt, merkt je dat vlug. Het is bijzonder moeilijk lopen in dit type vulkaangebied (de badlands). We lopen er op 50 meter van de kust, een tiental meter boven de zeespiegel. Het opspattende water zorgt voor een nevel, en af en toe worden we zelfs goed nat. Na anderhalve kilometer krijg je uitzicht over een strandje. Het wegje loopt nog door. We vermoeden dat je verder kan tot op het strandje en vandaaruit kan je verder de kustwandeling maken tot aan de Playa de la Madera. De totale afstand van deze wandeling bedraagt ruim 10 kilometer. En dan moet je nog terugkeren. We besluiten dan ook maar op onze stappen terug te keren.

El_Golfo   El_Golfo

El_Golfo   El_Golfo

Los Hervideros

Als je vanop de parking (2) verder rijdt naar het zuiden passeer je op de rechterkant nog een zijweg richting Kust, die 100 meter verder uitkomt op een parking. Los Hervideros is alweer een 'verplichte' stop voor toeristen. De zee heeft er in de poreuze lavakust enkele grotten gemaakt. We waren er met licht stormweer en konden dan ook de golven witschuimend te pletter zien slaan tegen de pikzwarte rotskust.

Salinas de Janubio

Een paar kilometer veder kom je in de lagune van El Charco. Hier, in de Salinas de Janubio, wordt nog zout geproduceerd. Het zeewater wordt in bassins opgevangen. Als het water verdampt blijft het zout achter.


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je helpen om je reis verder te plannen.

Lanzarote_Reisgids   Kompass Wandelkaart   Gran Canaria Reisgids   Reisgids Tenerife   Reisgids La Gomera   Reisgids Madeira

Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Meer info over deze tips en nog veel meer tips zijn te vinden in onze reisgids.

Lanzarote

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria

4 EUR

Tenerife

4 EUR

La Gomera

2 EUR

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !