National Park Timanfaya

Om de vele toeristen die het gebied willen bezoeken toch een goed zicht te geven op de vulkanen, werd er midden in het vulkaangebied een centrum uitgebouwd, uiteraard door César Manrique, vanwaaruit bussen vertrekken voor een rondrit van een 10-tal kilometer door het vulkaangebied. Je mag de bus nergens verlaten. Foto's worden dus genomen van achter het glas, tenzij je een plaatsje op de eerste rij hebt bemachtigd en de chauffeur goed gestemd is, zodat hij af en toe toch eens de voordeur opent.

Het centrum ligt op Islote de Hilario. Hilario was een kluizenaar die in de 19de eeuw in het gebied leefde, onder een vijgeboom en met zijn kameel. In het midden van het gebouw, zijn de resten van de boom en van de kameel nog zichtbaar. Waarheid of een mooi verhaaltje voor de toeristen ? Wat doet het ertoe !

Verder worden er ook enkele demonstraties gegeven om de vulkanische oorsprong te demonstreren :

Timanfaya   Timanfaya

Het centrum wordt bezocht door bijna één miljoen toeristen per jaar. Door de manier waarop alles is georganiseerd blijft de impact op dit kwetsbaar stukje natuur echter relatief beperkt. Als je een meer intieme ervaring met het vulkaangebied wenst op te doen, moet je de Ruta de Tremesana gaan wandelen, al is dit enkel weggelegd voor wie zijn reis zorgvuldig plant.

Timanfaya  

Timanfaya   Timanfaya


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je helpen om je reis verder te plannen.

Lanzarote_Reisgids   Kompass Wandelkaart   Gran Canaria Reisgids   Reisgids Tenerife   Reisgids La Gomera   Reisgids Madeira

Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Meer info over deze tips en nog veel meer tips zijn te vinden in onze reisgids.

Lanzarote

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria

4 EUR

Tenerife

4 EUR

La Gomera

2 EUR

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...