Jameos del Agua

Ook de heuvels in het noorden van het Lanzarote zijn van vulkanische oorsprong. Ze zijn echter veel ouder dan vulkanen in de Timanfaya. De meest dominante ervan is de vulkaan Corona, even ten noorden van Haria. Bij één van de uitbarstingen van deze vulkaan werd een onderaardse lavakoker gevormd, waarin de lava tot een eind in zee bleef vloeien. Na de uitbarsting bleef er een holle ruimte over van ruim 7 kilometer, in oostelijke richting naar zee. Op sommige plaatsen stortte het dak van die koker in, zodat er in het landschap een 'put' of 'Jameos' ontstond.

Jameos del Agua

Manrique maakte twee van deze Jameos toegankelijk voor de toeristen : de Jameos del Agua en de Cuevas de los Verdes.

In de Jameos del Agua, daal je af als in een andere wereld. Je komt eerst in de Jameo Chico, waar een bar is ingericht. Verder wandel je langs een onderaards meer, waarin een kleine witte blinde krab (jameito) leeft die enkel hier wordt aangetroffen. Je komt dan in de Jameo Grande, een ware oase van rust met een mooie tuin en ingebouwde vijver. Verderop is een concertzaal ingebouwd waarin ruim 500 personen kunnen plaats nemen. We zijn te vroeg op het seizoen om hier een concertje mee te pikken.

Als je terug boven bent, Vergeet dan ook niet om er het vulkaanmuseum te bezoeken. De traditionele toeristenbezoeken (met de bus) voorzien hiervoor onvoldoende tijd, zodat je er in alle rust de ontstaansgeschiedenis van de Canarische eilanden kan ontdekken.

TIP : Je kan de Jameos del Agua ook 's avonds bezoeken, bij kunstlicht.


Jameos del Agua - symbool   Jameos del Agua

Jameos del Agua   Jameos del Agua

Voordeel-tip

Als je van plan bent om verschillende bouwwerken van Manrique te bezoeken, dan koop je beter een combinatieticket. Het is 4 dagen geldig en kan je toch enkele euros opleveren. Het combinatieticket voor de zes onderstaande monumenten kost 30 Euro. De individuele prijs van iedere attractie wordt tussen haakjes vermeld :


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je helpen om je reis verder te plannen.

Lanzarote_Reisgids   Kompass Wandelkaart   Gran Canaria Reisgids   Reisgids Tenerife   Reisgids La Gomera   Reisgids Madeira

Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Meer info over deze tips en nog veel meer tips zijn te vinden in onze reisgids.

Lanzarote

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria

4 EUR

Tenerife

4 EUR

La Gomera

2 EUR

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...