Jameos del Agua

Ook de heuvels in het noorden van het Lanzarote zijn van vulkanische oorsprong. Ze zijn echter veel ouder dan vulkanen in de Timanfaya. De meest dominante ervan is de vulkaan Corona, even ten noorden van Haria. Bij één van de uitbarstingen van deze vulkaan werd een onderaardse lavakoker gevormd, waarin de lava tot een eind in zee bleef vloeien. Na de uitbarsting bleef er een holle ruimte over van ruim 7 kilometer, in oostelijke richting naar zee. Op sommige plaatsen stortte het dak van die koker in, zodat er in het landschap een 'put' of 'Jameos' ontstond.

Jameos del Agua

Manrique maakte twee van deze Jameos toegankelijk voor de toeristen : de Jameos del Agua en de Cuevas de los Verdes.

In de Jameos del Agua, daal je af als in een andere wereld. Je komt eerst in de Jameo Chico, waar een bar is ingericht. Verder wandel je langs een onderaards meer, waarin een kleine witte blinde krab (jameito) leeft die enkel hier wordt aangetroffen. Je komt dan in de Jameo Grande, een ware oase van rust met een mooie tuin en ingebouwde vijver. Verderop is een concertzaal ingebouwd waarin ruim 500 personen kunnen plaats nemen. We zijn te vroeg op het seizoen om hier een concertje mee te pikken.

Als je terug boven bent, Vergeet dan ook niet om er het vulkaanmuseum te bezoeken. De traditionele toeristenbezoeken (met de bus) voorzien hiervoor onvoldoende tijd, zodat je er in alle rust de ontstaansgeschiedenis van de Canarische eilanden kan ontdekken.

TIP : Je kan de Jameos del Agua ook 's avonds bezoeken, bij kunstlicht.


Jameos del Agua - symbool   Jameos del Agua

Jameos del Agua   Jameos del Agua

Voordeel-tip

Als je van plan bent om verschillende bouwwerken van Manrique te bezoeken, dan koop je beter een combinatieticket. Het is 4 dagen geldig en kan je toch enkele euros opleveren. Het combinatieticket voor de zes onderstaande monumenten kost 30 Euro. De individuele prijs van iedere attractie wordt tussen haakjes vermeld :

  • Cuevas de los Verdes (5 EUR)
  • Jardin de Cactus (5 EUR)
  • Jameos del Agua (8 EUR)
  • Mirador del Rio (5 EUR)
  • Montanas del Fuego (8 EUR)
  • Castillo San José (5 EUR)