Maspalomas

Het duinengebied van Maspalomas is één van de toeristische trekpleister van het eiland. Het heeft een oppervlakte van ruim 400 hectare en ligt tussen Meloneras en Playa del Inglès.

Voor een wandeling door dit natuurgebied hoef je geen paden te volgen. Je kan vertrekken in Meloneras (1) of Playa del Inglès (2), je volgt de vloedlijn en trekt tussendoor de duinen in. Het lijkt alsof je in het midden van de Sahara zit. Bovenop de duintoppen zie je nog de omgeving, maar beneden in de duinpannen ben je zo goed als 'alleen op de wereld'. Naturisten voelen er zich thuis, maar dat is uiteraard geen verplichting om het ook zelf te doen.

Aan de kant van Meloneras wordt het gebied begrensd door een meertje met brak (zoet/zout) water, waar de (echte) vogelkenners aan hun trekken kunnen komen.

MaspalomasDuinengebied

MaspalomasMaspalomas

MaspalomasNatuurgebied

Playa del Ingles

Playa del Ingles ligt aan de oostkant van de duinen van Maspalomas. Het was één van de eerste toeristische trekpleisters. Bij ons eerste bezoek aan Gran Canaria, nu al vele jaren geleden, zag het er vrij verwaarloosd uit. Allicht heeft het sedertdien een opknapbeurt gekregen, maar dat zien we bij een volgend bezoek nog wel eens.

Meloneras

Meloneras is een toeristische enclave aan de westkant van de duinen van Maspalomas. Er staan voornamelijk grote luxehotels. Je kan er twee kilometer langs de promenade slenteren, waar talrijke restaurants en winkels zorgen voor vertier.

Centraal op die promenade ligt Punta Mujeres, met de overblijfselen van een nederzetting die teruggaat tot de 7de eeuw na Christus en die waarschijnlijk bewoond werd tot bij de verovering van het eiland door de Spanjaarden. Ter plaatse staan borden die wat meer informatie geven.

Er staat ook een vuurtoren, ontworpen door Juan Leon y Castillo, met een hoogte van 60 meter.

Meloneras

MelonerasMeloneras

Meloneras

Puerto Rico

Nog iets meer naar het westen ligt Puerto Rico, één van de grootste stadjes op Gran Canaria. Het is een typisch voorbeeld van massatoerisme. Er zijn enorm veel vakantiewoningen, een groot shoppingcenter en geen echte bezienswaardigheden. Het zandstrand en de jachthaven blijken echter voldoende aantrekkingskracht te hebben op heel wat toeristen.

Toch een tip voor wie op zoek is naar een strandvakantie : even ten westen van Puerto Rico ligt de Playa de Amadores, een mooie kunstmatige baai, met een mooi zandstrand. Langs het strand liggen heel wat restaurantjes waar het ’s avonds heerlijk is om iets te eten.


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Gran Canaria echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Gran Canaria Reisgids     Reisgids Tenerife   Lanzarote_Reisgids   Reisgids La Gomera   Reisgids Madeira


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Gran Canaria echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Gran Canaria Reisgids

Reisgids Gran Canaria

Wandelkaart Gran Canaria

Reisgids Tenerife

Reisgids Tenerife

Reisgids La Gomera

Reisgids La Gomera

Lanzarote_Reisgids

Reisgids Lanzarote

Reisgids Madeira

Reisgids Madeira


Help ons door dit te delen met je vrienden !