Tamadaba

Even ten westen van Artenara kom je via de GC-210 terecht in een bosrijk gebied. Het natuurpark Tamadaba beslaat een groot deel van het noordwesten van het eiland en omvat delen van de dorpen Agaete, San Nicolas en Artenara. Het heeft een oppervlakte van bijna 7500 hectare en omvat ook 18 kilometer van de kustlijn. Het hoogste punt (de Pico de Bandera) ligt op 1444 meter.

Tamadaba Tamadaba_1

Met de wagen kan je via de GC-216 een rondje maken (éénrichtingsverkeer). Er is een recreatiezone en een camping, die tot onze verbazing allebei verlaten zijn. Allicht heeft dit te maken met het 'laagseizoen' en de extreme droogte en bijhorende brandgevaar. Vanop de kampeerplaats heb je een schitterend uitzicht op Tenerife, met de Teide als blikvanger. Toch wel verrassend, als je weet dat Tenerife ruim 120 kilometer verderop ligt ...

Tamadaba

Onderstaande foto's tonen twee natuurfenomenen. De schors van de Canarische dennen is extreem dik. Vroeger was dit een bescherming tegen de vulkanische omgeving, tegenwoordig beschermt het eerder tegen de bosbranden. Aan de onderkant van sommige dennen hangen echte 'baarden'. Dit zijn mossen die hun voedingsstoffen halen uit de voorbijtrekkende wolken (we zagen deze eerder ook al op La Gomera).

Tamadaba - boomschors Mossen


Wandelen in Tamadaba

Wandeling Artenara - Agaete

Er loopt een bewijzerde wandeling van Artenara naar Agaete, die dwars door de Tamadaba loopt. Deze wandelweg loopt gedeeltelijk parallel met de GC-216 bij het naderen van Tamadaba. Je kan kiezen voor het volledige traject of uiteraard voor een gedeelte ervan. De senderos zijn de roze stippellijntjes op onderstaande kaartje.

Kaartje Tamadaba

Een mooie wandeling in de buurt loopt naar de Roque Faneque, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de noord-west kust van het eiland, met een Tenerife erbij in de achtergrond. De Roque Faneque is het hoogste punt (1027 meter). Vanop de GC216 neem je het pad naar de Roque Faneque in westelijke richting. Het gaat 200 meter naar beneden. Of je echt tot op de Roque Faneque geraakt is niet echt duidelijk. Bij een volgende bezoek gaan we zeker eens kijken.

Op het kaartje hieronder vind je nog enkele wandelwegen (Camino Real) die van Tamadaba naar de westkust leiden (El Risco - La Aldea).

Kaart Tamadaba

Met onze reisgids en kaarten is de voorbereiding van je reis een fluitje van een cent !

Onze reisgidsen


reisgids Gran Canaria       

Na je betaling kan je de reisgidsen onmiddellijk downloaden en bewaren op je computer, ook bij betaling via overschrijving.

Onze kaarten


Kompass Wandelkaart Kompass Wandelkaart Freitag Wandelkaart

 

De kaarten worden met de post verstuurd, na ontvangst van betaling.

1. Maak uw keuze

De verzendingskosten worden toegevoegd in het volgende scherm.

2. Vul je gegevens in

(*) het emailadres volstaat indien je enkel onze reisgidsen bestelt.Hoe wil je betalen ?

of

 

Met onze reisgids is de voorbereiding van je reis een fluitje van een cent !

reisgids Gran Canaria