Wandeling in de Malpais de Guimar

Aan de oostkust kan je een wandeling maken in de buurt van Guimar, in een relatief recent lavaveld, dat afkomstig is van een vulkaankrater vlakbij.

Je kan de wandeling best beginnen in Puertito de Guïmar, gelegen aan de zuidkant van het gebied. Bij het begin van het wandelpad vind je een parking en een info-bord.

De wandeling tot in El Socorro, langs de kust is 3.3 km lang (enkele richting) en gaat maar tot een hoogte van 27 meter.

El Sorocco is enkel bekend als de plaats waar de ‘Maagd van Candelaria’ verscheen aan de Guanche herders. Jaarlijks wordt dit nog herdacht in September.

De wandeling die we aangeduid hebben in het geel is 6 kilometer lang en gaat een stuk hoger tot 160 meter, op de flanken van de Montaña del Socorro (ook de Montaña Grande genoemd), de oude vulkaan. Deze vulkaan is slechts 10.000 jaar oud, dus nog zeer recent in de lange ‘vulkanische’ geschiedenis van de Canarische eilanden.

Zorg wel voor goede schoenen om deze wandeling te maken. De lava-ondergrond is nog zeer ruw en bevat heel wat scherpe kantjes. De naam ‘malpais’ ofte ‘slecht land’ is alvast een bijkomende waarschuwing.


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Tenerife echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Reisgids Tenerife   Lanzarote_Reisgids   Gran Canaria Reisgids   Reisgids La Gomera   Reisgids Madeira


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Tenerife echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Tenerife

4 EUR

Lanzarote

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

La Gomera

2 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Madeira

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR


Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...