Masca-kloof

De Masca-kloof is enkele jaren gesloten geweest door problemen met vallende rotsen. Ontdek in ons dossier hoe je nu weer een toegangsticket kan bemachtigen.

De wandeling in de kloof van Masca is er ééntje die geoefende wandelaars niet mogen overslaan. De wandeling start in Masca (zie het hoofdstuk ‘Masca’ voor tips om te parkeren). Het pad is niet bewegwijzerd, maar het is gemakkelijk te volgen, er zijn immers onderweg geen afslagen. Onderweg zie je af en toe nummers, die lopen van 1 tot 56. Daarmee heb je een idee hoever je nog moet gaan.

De wandeling start met een forse afdaling, gedeeltelijk langs trappen. Na enige tijd begint de kloof te verkleinen, de wanden rijzen steil omhoog. Het pad loopt steeds meer over de keien en in de rivierbedding. De weg wordt enkele keren versperd, maar er zijn telkens duidelijke omwegen. Halfweg wordt de vallei iets breder, om daarna opnieuw te verkleinen. De bochten blijven elkaar opvolgen, het lijkt wel eindeloos te duren. Als het dal opnieuw wat breder wordt, is het einde nabij. Als je op dat moment achterom kijkt, krijg je een indrukwekkend spektakel te zien : een ‘cirque’ van enorme afmetingen.


Groen : Calzada de los Antiguos - rood : Kloof van Masca – bruin : Guergues

Afstand : 5 kilometer (enkel)
Duur : reken minimum tussen 2 en 4 uur voor een enkel traject, afhankelijk van je conditie.

Je hoeft niet noodzakelijk het traject heen en weer af te leggen. Als je beneden aankomt, wachten enkele vriendelijke mensen je op met de vraag of je een ticket voor de boot naar Masca wil. Ze dringen niet aan. Ze hebben immers geen concurrenten en weten toch dat de meeste wandelaars de terugtocht niet meer zien zitten. De boot brengt je voor 10 EUR (per persoon) naar Los Gigantes, waar taxi’s je opwachten om je opnieuw naar Masca te brengen (prijs onbekend).

Meer info over de bootverbinding vind je op volgende website : Masca Express

Je kan ook van Los Gigantes naar Masca met de Titsa-bus. Je kan Google Maps gebruiken om het traject en de duur te krijgen. Je hebt 2 lijnen nodig (325 tot Santiago del Teide en 355 tot Masca). Het aantal verbindingen is echter beperkt. Als je deze optie kiest, laat je best de wagen achter in Los Gigantes en neem je daar eerst de bus tot in Masca. Hiernaast vind je een voorbeeld van de info die Google Maps geeft.

Let wel op : bij slecht weer vaart de boot tussen Masca en Los Gigantes niet uit ! Het wordt trouwens niet aanbevolen om deze wandeling bij slecht weer te maken !

Als je een wandeling niet ziet zitten, of als je liever bergop loopt (wat volgens ons iets gemakkelijker is), dan kan je in Los Gigantes de boot nemen tot onderaan de kloof van Masca. Als je daar enkele honderden meters naar omhoog gaat, krijg je het meest spectaculaire deel van de kloof te zien. Keer vervolgens terug met de boot.

Als je vanuit Los Gigantes vertrekt met de boot en omhoog wandelt, kan je eventueel ook al liftend terugkeren naar Santiago of Los Gigantes. In die richting heb je mits enig geduld wel een toerist die je een lift aanbiedt.

Alternatieven voor de wandeling in de Masca kloof

Deze wandelingen lopen op de heuvelrug tussen 2 barranco’s en lopen tot aan de kliffen van Los Gigantes, vanwaar je een spectaculair uitzicht hebt.

Beide wandelingen zijn ongeveer 10 km lang (heen en terug). We vermoeden dat de hoogteverschillen beperkter zijn, maar we kunnen dat nog niet bevestigen uit eigen ervaring.

Klik hier voor meer informatie over Masca en enkele foto's van de wandeling.


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Tenerife echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Reisgids Tenerife   Lanzarote_Reisgids   Gran Canaria Reisgids   Reisgids La Gomera   Reisgids Madeira


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Tenerife echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Tenerife

4 EUR

Lanzarote

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

La Gomera

2 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Madeira

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR


Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...