Normandië

Op onze website behoren de Opaalkust en de Baai van de Somme reeds sedert vele jaren tot de meest populaire bestemmingen.  Ze liggen niet zover van huis en zijn met de wagen binnen enkele uren te bereiken.  In de naweeën van de corona-crisis merken we dat ze nog aan populariteit winnen.

Voorbij de Baai van de Somme kom je in Normandië terecht. De regio Normandië beslaat 5 departementen, waarvan er drie langs de kust liggen. Het is ongeveer zo groot als België.

De Seine splitst Normandië in 2 delen : Haute Normandie (departementen Seine Maritime, ten noorden van de Seine, en Eure) en Basse Normandie (departementen Calvados, Orne en Manche)

De afstand in vogelvlucht tussen Le Tréport in het noord-oosten en de Mont Saint-Michel bedraagt zo’n 300 kilometer. Als je de kust volgt, doe je er echter bijna 600 kilometer over !

 

Wandelen in Normandië

Om te wandelen kan je vooral terecht aan de Albasten Kust en in de Cotentin.


Om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te houden, hebben we de google-ads verwijderd. Daardoor missen we wel wat inkomsten, maar we hopen dat jullie dat compenseren door onze reisgidsen of kaarten te bestellen. Alvast bedankt !

reisgids Normandië

Reisgids Albasten Kust
5 EUR

kaart albasten Kust

Kaart Albasten Kust
11.95 EUR

reisgids Normandië

Reisgids Normandië
5 EUR

Kaart Normandië

Kaart Normandië
9.95 EUR

IGN kaart La Hague
Wandelkaart
Cap de la Hague
14.50 EUR

reisgids opaalkust

Reisgids Opaalkust
6 EURHelp ons door dit te delen met je vrienden !