Lake Michigan

Lake Michigan is één van de grote meren in het grensgebied tussen Canada en de Verenigde Staten. Uit onze lessen onthielden we nog het geheugensteuntje HOMES (Huron, Ontaria, Michigan, Erie, Superior), waarvan de letters ook de beginletters van de meren zijn.

Grote Meren - kaartje

Deze meren liggen niet echt op de grote toeristische routes van diegenen die Amerika bezoeken, op één uitzondering na : de Niagara-falls, tussen Lake Erie en Lake Ontario.

Als u toch naar Michigan trekt, is er veel kans dat je er, net als wij, nog familiebanden hebt. In het begin van de twintigste eeuw trokken immers veel arbeiders naar Detroit om er de slechte economische omstandigheden in Europa te ontvluchten. Sommigen keerden terug, maar velen vestigden zich voorgoed in Amerika.

Wij combineerden ons familiebezoek met een verblijf en een tochtje naar het noordwesten van Michigan, in het gebied tussen Traverse City en Manistee. Tegen onze gewoonte in, een strandvakantie, maar dan wel op een droomlocatie in Arcadia en met voldoende natuurschoon in de buurt voor mooie wandelingen. Reden genoeg dus om dit gebied toe te voegen aan onze 'Wandelen langs Kusten'.

Met dank aan onze 'verre' familie, die we op deze manier weer een stukje dichterbij brengen !

Familiefoto

Els & Frank

Een stukje geschiedenis : de "Gazette van Detroit" is sedert ons bezoek ter ziele gegaan. De krant werd uitgegeven sedert 1914. Ze werd uitgegeven voor en door de vele Vlamingen die naar Amerika emigreerden. In 2015 verdween de papieren versie, in 2018 werd ook de digitale versie stopgezet.Help ons door dit te delen met je vrienden !