Hodenpyl Dam - Manistee River

We vonden deze wandeling in een top 100 van de 'Most Popular Michigan Hiking Trails' op de 5de positie. De wandeling vertrekt in de omgeving van de Hodenpyl Dam Pond (waar je maar een blik uit de verte kan op werpen) en vooral langs de Manistee River, stroomafwaarts van de dam.

Om de startplaats te bereiken volg je de M37 zuidwaards vanuit Mesick. Na 4,5 mijl sla je rechtsaf de W22 1/2 road in (een onverharde, maar goed berijdbare grindweg). Op het einde vold je de N3 1/4 road en vervolgens de McClish Road, tot je aan een kampeerplaats komt (Seaton Creek). Van daaruit volg je de wegwijzers van de Manistee River Trail. Dit pad loopt tot de Red Bridge (10.6 mijl), je kan langs de andere kant van de rivier terug.  Wij beperkten ons echter tot een heen en terug tot aan de 'waterfall' (niet gezien !) op onderstaand kaartje.

Kaartje Manistee river

Kaartje Hodenpyl Dam  

De wandeling start met een vlak gedeelte door de loofbossen (gedeeltelijk langs één van de zijarmen van de Hodenpyl Dam Pond), vanaf de 'ophangbrug' loopt het parcours golvend langs de Manistee River, met vele mooie uitzichten.
boslandschap

voetbrug over manistee river brugManistee River


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...