Denemarken

Een rondrit door Jutland

De kusten van Denemarken zijn onmetelijk lang : 7.314 km, zonder Groenland en de Faeröer die eveneens tot Denemarken behoren.

Je bent er nooit ver van de zee verwijderd : maximaal 52 km, vanuit het centrum van Jutland gemeten. Denemarken heeft ook een lage bevolkingsdichtheid : 130inwoners/km² (5,6 miljoen Denen voor een oppervlakte van 1,5 x België).

Mede dankzij een historisch bewustzijn en respect voor de natuur, is Denemarken dan ook een waar paradijs voor de natuurliefhebber, de wandelaar en de fietser.

Onze selectie

De Deense kust volledig in kaart brengen is onbegonnen werk. Voor onze eerste reis naar Denemarken hebben we gekozen voor zes unieke plaatsen in Jutland, het grootste eiland van Denemarken.

We ontdekken daarbij zowel de kusten van de Noordzee als die van de Oostzee, en bezoeken uiteraard ook het punt waar de golven van beide zeeën spectaculair op mekaar botsen.

Op de kaart hieronder zijn ze aangeduid met een wandelaar. Eronder vind je alvast een sfeerfoto voor elk van deze gebieden.

 Mando

 Romo
Het eiland Rømø

 Mando
Ribe, Mandø en het Deense waddengebied

Aarhus
De kuststreek ten zuiden van Aarhus

 Skagen
Skagen en omstreken

 Mariager
Mariager fjord

Broager
Het schiereiland Broager tot Sønderborg


Bestel ons reisdossier

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Denemarken echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Denemarken Reisgids

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !