Dit is een reisverslag van Raf en Rita, 2 vrienden en verwoede kampers, die ons met hun reisverslag alvast konden bekoren om volgend jaar eens naar Denemarken te trekken.

Mariager

Wij verbleven in het stadje Mariager, een charmant stadje centraal aan de fjord gelegen. Wat fietspaden en wandelroutes betreft, biedt deze regio minder mogelijkheden, wat niet wegneemt dat we er toch wel wat leuke dingen konden meepikken.

 Mando

Vlak naast de jachthaven kan je er het Mariager Saltcenter bezoeken, gebouwd op een oude zoutmijn, waar je kan ervaren hou het zout er werd gewonnen, en waar je je ook kan laten drijven op water met een hoog zoutgehalte.

In het stadje zelf is het lekker kuieren op de kasseistraatjes tussen de middeleeuwse huisjes, waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Net buiten het stadje vind je een prachtige rozentuin, die net voor ons bezoek nog door de Deense koningin werd bezocht, en die dan ook in perfecte staat was.

 Mariager  Mando

Boottocht naar Hobro

Vlakbij het Saltcenter kan je de boot nemen naar Hobro, een stadje helemaal op het uiteinde van de fjord, en van waarop je een prachtig zicht krijgt op de fjord en zijn oevers.

 Mando

Net voor het aanmeren in Hobro, zie je aan de linkerkant een modern houten bouwwerk, dat een klein museum (binnen- en buitengedeelte) huisvest op de terreinen van een vroegere scheepswerf.

We konden er leren hoe destijds de schepen werden gebouwd en vanop het dak heb je een prachtig uitzicht op de fjord. De Hobro zelf is en lokaal handels- en winkelstadje. Midden in de winkelstraat konden we een oude brouwerij vinden, waar je een lekker biertje kon drinken op de gezellige binnenkoer en met een eraan verbonden restaurant van een uitstekend niveau.


Bestel ons reisdossier

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Denemarken echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Denemarken Reisgids

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...