De kuststreek ten zuiden van Arhus

De reden dat we deze streek wensten te bezoeken, is dat er twee zeer interessante musea in de buurt zijn en dat deze kuststreek zich ook alweer perfect leent om deze bezoeken te combineren met wandelen en fietsen. Bovendien was Aarhus in 2017 culturele hoofdstad van Europa.

De route tussen beide musea loopt, van zodra je het centrum van de stad verlaat, langs een fietspad dat de kust volgt door een heuvelachtig bebost gebied. Parallel aan dit fietspad loopt er op een groot deel van de route een wandelweg die grotendeels vlak langs het water loopt of op sommige plaatsen bovenop de kliffen die moeten overwonnen worden.

 Romo

 Mando
De kuststreek ten zuiden van Aarhus

Aarhus

Het Aros Kunstmuseum

Helaas beseften we te laat dat we ons bezoek aan dit museum op een maandag, de wekelijkse sluitingsdag, hadden gepland en moeten we onze informatie beperken tot het meest spectaculaire kunstwerk van dit museum

Bovenop het dak werd een wandelring gebouwd met twee glazen wanden van gekleurd glas, die de bezoeker laten ervaren welk effect licht en kleur op ons hebben.

Bij een volgend bezoek willen we deze ervaring zeker niet missen.

Het Moesgaard Museum

Hier konden we volop van het museum genieten, van buiten zowel als van binnen.

Aan de buitenkant van dit spectaculaire gebouw kan je namelijk het schuine dak, waarop graszoden werden aangebracht, opwandelen. Helemaal boven wordt je beloond met een mooi uitzicht over de streek.

Op de weide aan de benedenkant werd er deze zomer (2017) een podium gebouwd, waarop theatervoorstellingen worden gehouden rond thema’s die in het museum aan bod komen.

Moesgaard

Moesgaard

Moesgaard

Maar uiteraard valt er ook binnen heel wat te beleven.

Moesgaard is zowel een regionaal museum en een speciaal museum voor archeologie en etnografie. Het museum werkt samen met het Instituut voor Prehistorische Archeologie, Middeleeuwse en Renaissance archeologie, etnografie en antropologie aan de universiteit van Aarhus.

Het grootste deel van de collectie van archeologische artefacten van het museum is Deens, ook al bezit het museum een vrij grote hoeveelheid archeologisch materiaal - bekend als The etnografische collecties - van Bahrein en andere landen rond de Golf.

Naast artefacten bevat De etnografische collectie fotomateriaal, films en geluidsopnamen. Tentoonstellingen van het museum laten een aantal ongeëvenaarde archeologische vondsten uit het oude verleden van Denemarken zien, o.a. de Man van Grauballe, het best bewaarde veenlijk ter wereld.

Verder bevat de collectie zeven lokale runen stenen en vind je er ook enkele uitstekend gemaakte wassen beelden van de prehistorische mens.


Bestel ons reisdossier

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Denemarken echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Denemarken Reisgids

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !