Klik hier om deze email in uw browser te lezen

Nieuwsbrief

9 juli 2016

Beste vrienden,

Na ons succesvol weekend in Trier, maak ik graag nog wat reclame voor een volgend weekend in Duitsland. Op 26 en 27 november combineren we het bezoek aan de tentoonstelling over Degas en Rodin in Wuppertal met een stadsbezoek aan Düsseldorf. We bezoeken er het museum K20 (met werken uit de 20ste eeuw) of gaan bij goed weer omhoog op de Rheinturm (172 meter). Düsseldorf is ook een aantrekkelijke winkelstad en 's avonds kunnen we er de kerstmarkt bezoeken. Keuze genoeg dus.

De eerste wagen zit al vol, maar we hebben al enkele deelnemers voor een tweede wagen. Kandidaten kunnen zich dus nog melden.

Ook voor het bezoek aan de tentoonstelling in Wuppertal op 12 november zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar.

* * * * * * * *

Onder het motto 'alle redenen zijn goed voor een bezoekje aan Rotterdam' is er ook een nieuwe daguitstap op zaterdag 27 augustus of zaterdag 3 september, met als hoofdactiviteit een bezoek aan de tentoonstelling van de wereldberoemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero. De verdere invulling van de dag hangt af van de interesse van de deelnemers, maar hieronder vinden jullie alvast enkele suggesties.

* * * * * * * *

Voor de reis naar Cinque Terre in juni 2017 heb ik met de eerste geïnteresseerden de datum vastgelegd :
dinsdag 13 tot zondag 18 juni. Wie nog meewil, kan zich nog aanmelden.

* * * * * * * *

Wil je inschrijven of heb je vragen,  dan mag je me steeds contacteren (053/66.10.43 of via mail).

Met vriendelijke groeten.

Frank


Rotterdam

zaterdag 27 augustus of 3 september

In de Kunsthal Rotterdam loopt deze zomer een groot retrospectief van de wereldberoemde Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero (1932). Geselecteerd uit Botero’s eigen collectie laat de tentoonstelling een overzicht zien van de door hemzelf meest geliefde schilderijen uit zijn omvangrijke oeuvre. ‘Botero: Celebrate Life!’ brengt bijna honderd schilderijen, tekeningen en pastels en een enkel beeldhouwwerk bij elkaar, met als blikvanger een enorme ‘Caballo’, Botero’s bekende beeldhouwwerk van een paard.

Te zien zijn schilderijen van het op zijn jeugdherinneringen geďnspireerde leven in Latijns-Amerika en reproducties van klassieke meesters in de herkenbare Botero stijl. Ook stierenvechten en het circus zijn thema’s die in de werken aan bod komen. De kunst van Botero staat letterlijk bol van het Latijns Amerikaanse leven. De reusachtige, opgeblazen lichamen en voorwerpen lijken ondanks hun omvang gewichtloos en daardoor soms zelfs te zweven. Dit volume is een vast onderdeel van Botero’s werk en geeft zijn kunst iets overdadigs, met nu eens een komisch en dan weer een ontroerend effect. Bijzonder is de serie van vrouwelijke Santa’s, geďnspireerd op de iconische beelden van vrouwelijke heiligen. Botero verbeeldt hen als wereldse heldinnen, met betekenisvolle accessoires zoals een bijbel of kaars, waarbij hun aureool in verrassend contrast staat met de kledij en lichaamshouding.

Meer info over Botero

 

In combinatie met de tentoonstelling kan je kiezen tussen het museum Boymans-Van Beuningen of een bezoek aan de Euromast. Als er nog tijd overblijft, brengen we een bezoekje aan Hellevoetsluis, waar Piet Hein in 1629 met zijn Zilvervloot aan wal kwam.

Datum : Zaterdag 27 augustus of 3 september
Prijs : 32 EUR (vervoer en begeleiding).


Wuppertal - Tentoonstelling Degas & Rodin

In het Von der Heydt-museum in Wuppertal loopt vanaf 25 oktober een tentoonstelling over Degas en Rodin, twee impressionisten die heel wat raakvlakken vertonen. Rodin is vooral bekend als beeldhouwer (de Denker, de Burgers van Calais, ...). Degas kennen we vooral als schilder (balletdanseressen, paardenrennen, ...) maar hij maakte ook heel wat beeldhouwwerken.

Ze kenden en waardeerden elkaar. Ze benijdden en bewonderden elkaar. De één zei over de ander: “Hij is de grootste”. Hun kunstwerken waren gratie en beweging, lichaam, ruimte en tijd. Zij portretteerden de armen en de rijken, waren gefascineerd door paarden, door vrouwen en door de fotografie. Ze zorgden voor schandalen. Ze waren outsiders en rebellen – en ze waren genieën. In hun wedloop naar de moderne kunst gooiden ze alle regels en normen overboord; ze waren wegbereiders, uitvinders van het nieuwe. Aanvankelijk bespot, werden ze uiteindelijk toch zeer bewonderd. Ze stierven allebei in hetzelfde jaar, 1917 – kort na elkaar. Zonder hen zou de moderne kunst niet hebben bestaan. De tentoonstelling maakt duidelijk hoe beiden alles in het werk stelden om een nieuwe kunst tot stand te brengen.

 

We bezoeken de tentoonstelling in het museum en maken aansluitend een stadswandeling in Wuppertal, waar nog vele Jugendstil gebouwen te bewonderen zijn. Misschien maken we ook een ritje in de 'zweeftrein' die door het centrum loopt.

 

Datum : zaterdag 12 november 2016
Prijs : 40 EUR (vervoer en begeleiding)

Weekend Wuppertal - Düsseldorf

We combineren het bezoek aan de tentoonstelling Degas - Rodin in Wuppertal met een bezoek aan Düsseldorf. Deze stad aan de oevers van de Rijn is minder bekend dan de meer zuidelijk gelegen Rijnsteden (Keulen, Bonn, Koblenz) maar heeft toch heel wat te bieden :

 • In de Altstadt liggen tientallen bezienswaardigheden, samengepakt op één km².
 • Het museum K20 heeft een ruime collectie van kunstenaars uit de 20ste eeuw, met onder meer werken van Pablo Picasso, Henri Matisse en Piet Mondriaan en circa 100 tekeningen en schilderijen van Paul Klee. De naoorlogse Amerikaanse kunst, inclusief de popart, wordt vertegenwoordigd door werken van onder meer Jackson Pollock, Frank Stella, Robert Rauschenberg, Jasper Johns en Andy Warhol.
 • Liefhebbers van moderne architectuur komen aan hun trekken in de Medienhafen, het voormalige havenkwartier, waar vele moderne gebouwen zijn opgetrokken. Vanop de Rheinturm kan je er genieten van een panoramisch uitzicht ( hoogte van 172 meter).
 • Luxueuse shoppingstraten, 5 brouwerijen met de "langste toog ter wereld" en een befaamde kerstmarkt.

Voor een bezoek van één dag maken we, in functie van de interesse van de deelnemers, uiteraard een keuze uit bovenstaande mogelijkheden.

Datum : zaterdag 26 en zondag 27 november 2016
Prijs : 150 EUR (kamer en ontbijt, vervoer en begeleiding). Voor een éénpersoonskamer is er een supplement van 40 EUR.


Cinque Terre - Juni 2017

Cinque Terre combineert alles wat Italië te bieden heeft

 • Gezellige historische dorpjes en haventjes
 • Een prachtige natuur, met een Nationaal Park en een schitterende kustlijn
 • Een rijke cultuur en geschiedenis
 • Een mediterraan klimaat
 • Een goede keuken met locale specialiteiten en wijnen

We verblijven in de Villa Amaranta, een B&B gelegen in de heuvels van La Spezia, vanwaar we de belangrijkste bezienswaardigheden van de streek in een uurtje kunnen bereiken. De villa heeft een mooie tuin met uitzicht op de Golf van La Spezia, een zwembadje en biedt een fantastisch ontbijt.

We maken een keuze uit volgende bezienswaardigheden en activiteiten

 • Bezoek aan enkele van de vijf dorpjes (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso)
 • Enkele wandelingen in het Nationaal Park van de Cinque Terre
 • Bezoek aan de marmermijnen van Carrara
 • Stadsbezoeken aan Lucca, Pisa, Parma
 • Gezellige haventjes met eventueel een boottochtje (Portovenere, Portofino, Tellaro)

We combineren de flexibiliteit van een individuele reis
met de gezelligheid en het comfort van een groepsreis.

  

Deze 6-daagse reis wordt gepland van 13 tot 18 juni.

De prijs voor deze reis bedraagt  999 EUR per persoon (op basis van kamer en ontbijt). Voor een éénpersoonskamer is er een supplement van 260 EUR.

Inbegrepen :

 • Transport van en naar de luchthaven in België vanop 2 centrale punten (in functie van de deelnemers, we doen ons best om iedereen zo vlot mogelijk naar de centrale punten te krijgen)
 • Vlucht Zaventem naar Milaan Malpensa. We nemen een vroege vlucht voor de heenreis (vertrek om 6.20 uur) en een late vlucht voor de terugreis (vertrek om 22.00 uur), zodat de eerste en de laatste dag zo goed als volledig kunnen benut worden.
 • Verblijf van 5 nachten inclusief ontbijt in de Villa Amaranta
 • Vervoer met minibus ter plaatse
 • Begeleiding
De overige onkosten (middagmalen, avondmalen en inkomgelden) worden worden ter plaatse afgerekend. We eten in principe in groep, maar je kan ook individueel iets eten. Voor de maaltijden rekenen we op een budget van 40 EUR per dag, excl. dranken.  (280 EUR)

Meer informatie over Cinque Terre vind je op onze website en in ons fotoboek.

Om in te schrijven of voor meer inlichtingen kan je me ook bellen : 053/66.10.43 of 0477/688.760.


Interesse om mee te gaan ?

Contacteer me zo snel mogelijk via mail of telefonisch (053/66.10.43 of 0477/688.760). 


Heb je vrienden of familie die geïnteresseerd zijn om onze nieuwsbrief te ontvangen ?

Stuur hen deze mail door en vraag hen om in te schrijven via de knop hieronder.

test

 


Frank De Saedeleer
Steenweg 651
9470 Denderleeuw

Tel : 053/66.10.43
GSM : 0477/688.760
e-mail : frank_de_saedeleer@skynet.be 

BTW nr  :  BE0848039821
Rek.nr   :  BE88001677842241
lic. Garantiefonds : 9030


Om jullie te helpen om mijn winkel-link te onthouden voeg ik hem graag nog eens toe !

www.wandelenlangskusten.eu/Winkelen.php 

 • Een kamer boeken  : booking.com, hotels.com
 • Wandelreizen : SNP, Djoser
 • Vliegtickets : SN Airlines, Lufthansa, Connections
 • Een weekendje weg : Travelbird, Holidaylines, Center Parcs, Weekendesk
 • Shoppen : bol.com, Coolblue, AS Adventure