Klik hier om deze email in uw browser te lezen

Nieuwsbrief

19 juni 2016

Beste vrienden,

Ik heb alweer heel wat aanbiedingen in de etalage liggen. Voor elk wat wils.

  • We hebben er al een eerste trip naar Thuin opzitten, een ontdekkingsreis langs oude kerken, abdijen en kastelen werd zeer gesmaakt. Onze volgende trips zijn ook al volgeboekt, maar als er nog voldoende kandidaten zijn, zoek ik nog wel een passende datum.

  • Intussen hebben onze spotters alweer een mooie tentoonstelling ontdekt voor het komende najaar. Wuppertal ligt niet direct bij de deur, maar voor Degas en Rodin hebben we wel wat over.

  • In het voorjaar gingen we al enkele keren naar Den Bosch, waar dit jaar de 500ste verjaardag van de geboorte van Den Bosch gevierd wordt. De tentoonstelling is intussen achter de rug, maar Den Bosch heeft ons wel bekoord. We plannen dan ook nog een bezoek aan een 'zomers' Den Bosch op vrijdag 22 juli.

  • Voor volgend jaar is er een reis naar AndalusiŽ van 7 tot 14 mei. We bezoeken er Granada, Ronda, de witte dorpjes en Sevilla.

Meer info over deze trips vinden jullie hieronder.

Wil je inschrijven of heb je vragen,  dan mag je me steeds contacteren (053/66.10.43 of via mail).

Met vriendelijke groeten.

Frank


Andalusië : 7 - 14 mei 2017

Klik hier voor meer info over onze reis naar AndalusiŽ.


Wuppertal - Tentoonstelling Degas & Rodin

In het Von der Heydt-museum in Wuppertal loopt vanaf 25 oktober een tentoonstelling over Degas en Rodin, twee impressionisten die heel wat raakvlakken vertonen. Rodin is vooral bekend als beeldhouwer (de Denker, de Burgers van Calais, ...). Degas kennen we vooral als schilder (balletdanseressen, paardenrennen, ...) maar hij maakte ook heel wat beeldhouwwerken.

Ze kenden en waardeerden elkaar. Ze benijdden en bewonderden elkaar. De één zei over de ander: “Hij is de grootste”. Hun kunstwerken waren gratie en beweging, lichaam, ruimte en tijd. Zij portretteerden de armen en de rijken, waren gefascineerd door paarden, door vrouwen en door de fotografie. Ze zorgden voor schandalen. Ze waren outsiders en rebellen – en ze waren genieën. In hun wedloop naar de moderne kunst gooiden ze alle regels en normen overboord; ze waren wegbereiders, uitvinders van het nieuwe. Aanvankelijk bespot, werden ze uiteindelijk toch zeer bewonderd. Ze stierven allebei in hetzelfde jaar, 1917 – kort na elkaar. Zonder hen zou de moderne kunst niet hebben bestaan. De tentoonstelling maakt duidelijk hoe beiden alles in het werk stelden om een nieuwe kunst tot stand te brengen.

We bezoeken de tentoonstelling in het museum en maken aansluitend een stadswandeling in Wuppertal, waar nog vele Jugendstil gebouwen te bewonderen zijn. Misschien maken we ook een ritje in de 'zweeftrein' die door het centrum loopt.

Datum : zaterdag 29 oktober of 12 november 2016
Prijs : 40 EUR (vervoer en begeleiding)


Den Bosch - 22 juli

ís-Hertogenbosch herdenkt in 2016 de schilder Jheronimus Bosch, die er 500 jaar geleden overleed. Eerder dit jaar bezochten we al de overzichtstentoonstellling '' een fantastische tentoonstelling die trouwens in een mum van tijd was uitverkocht.

We maakten er ook een wandeling door de stad, die we, in meer zomerse omstandigheden, zeker nog eens willen overdoen.

Kunstliefhebbers kunnen er in het Noordbrabants museum gaan kijken naar  de tentoonstellingen 'Jan Fabre, tribute to Jheronimus Bosch in Congo' of 'Van Eyck, Brueghel, Jordaens : meesterwerken uit RoemeniŽ'. Wie vooral voor de sfeer gaat kan een boottochtje maken op de Binnendieze, het netwerk van kanaaltjes dat de stad doorkruist.

We sluiten de dag af met een wandeling in het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, ook wel eens de 'Nederlandse Sahara' genoemd.

Datum : vrijdag 22 juli
Prijs : 32 EUR (vervoer en begeleiding).


Interesse om mee te gaan ?

Contacteer me zo snel mogelijk via mail of telefonisch (053/66.10.43 of 0477/688.760). 


Heb je vrienden of familie die geïnteresseerd zijn om onze nieuwsbrief te ontvangen ?

Stuur hen deze mail door en vraag hen om in te schrijven via de knop hieronder.

test

 


Frank De Saedeleer
Steenweg 651
9470 Denderleeuw

Tel : 053/66.10.43
GSM : 0477/688.760
e-mail : frank_de_saedeleer@skynet.be 

BTW nr  :  BE0848039821
Rek.nr   :  BE88001677842241
lic. Garantiefonds : 9030


Om jullie te helpen om mijn winkel-link te onthouden voeg ik hem graag nog eens toe !

www.wandelenlangskusten.eu/Winkelen.php 

  • Een kamer boeken  : booking.com, hotels.com
  • Wandelreizen : SNP, Djoser
  • Vliegtickets : SN Airlines, Lufthansa, Connections
  • Een weekendje weg : Travelbird, Holidaylines, Center Parcs, Weekendesk
  • Shoppen : bol.com, Coolblue, AS Adventure

Reserveer je via booking.com ?  Dan kan je bij mij een 'gratis nacht' ter waarde van 100 EUR winnen. Ga zeker eens kijken en vergeet niet om via de link te reserveren en om ons te laten weten waar je geboekt hebt.