Klik hier om deze email in uw browser te lezen

Nieuwsbrief

15 november 2017

Beste vrienden,

Er zijn alweer enkele mooie nieuwe aanbiedingen, allebei Grieks getint !

  • Reis naar Kreta in april of september

  • Film 'The killing of a sacred deer', een film waarin de Griek Yorgos Lanthimos zijn inspiratie zocht in het Griekse mythologische verhaal over Agamemnon die zijn eigen dochter moet offeren.

Meer info kan je hieronder vinden.

Heb je interesse ? Wacht dan niet te lang om in te schrijven. Het aantal plaatsen is beperkt !

Met vriendelijke groeten.

Frank


Film : The killing of a sacred deer

Niemand maakt films zoals de Griek Yorgos Lanthimos, die duidelijk zijn cultureel erfgoed beheerst. Het Griekse mythologische verhaal over Agamemnon die zijn eigen dochter moet offeren wordt in de verbeelding van Lanthimos een interessant werkstuk over schuld en boete, waar logica enkel bestaat in de hoofden van de personages, en waar esthetiek gelijke voet houdt met de waanzin van het verhaal. Dat verhaal is, in tegenstelling tot voorganger ‘The Lobster’, veel eenduidiger. Er is een fout gebeurd in het verleden die enkel op een bovennatuurlijke wijze kan gecorrigeerd worden. De invulling van het verhaal daarentegen is wat Lanthimos één van de interessantste hedendaagse regisseurs maakt.

Steven is een succesvolle hartchirurg met een gelukkig gezinsleven. Hij heeft een stijlvolle vrouw en twee liefdevolle kinderen. Verbazingwekkend, want Steven geeft niet de indruk van de gewone soort te zijn. Uiteraard zijn de personages van Lanthimos onderhevig aan zijn kenmerkende robotachtige stijl, maar Steven is daarenboven een vreemde snuiter. Misschien wel het vreemdste aan Steven is zijn vriendschap met Martin, een wat sukkelachtige tienerjongen die te pas en te onpas in zijn omgeving vertoeft. De aard van hun relatie wordt pas gaandeweg duidelijk. Zonder teveel van de plot prijs te geven kunnen we stellen dat de relatie gegrondvest is op schuld, en dat Steven enkel op de meest wrede manier deze schuld kan vereffenen.

Yorgos Lanthimos - GB/Ierland - 2017 - 109 min. 
met Colin Farrell, Nicole Kidman, Barry Keoghan, Alicia Silverstone,…
Beste Script op het filmfestival van Cannes 2017

Datum : Maandag 20 november en/of dinsdag 21 november om 20 uur
Prijs : 15 EUR (vervoer + film)


Reis Kreta
april of september

Kreta is het grootste eiland van de 6000 eilanden die Griekenland rijk is. Het is een vrij toeristische bestemming, maar biedt tevens een schat aan cultuurhistorische bezienswaardigheden. De antieke goden wisten al dat het er goed toeven was. Wij willen ook wel eens gaan ontdekken of dit waar is.

We kiezen voor één verblijfplaats in Sissi, een dorpje aan de noordkust van Kreta op ong. 40 km van Heraklion. Vandaar zullen we (vooral) het oostelijke deel van het eiland verkennen, met uitstapjes naar Heraklion, Knossos, Elounda en Agios Nikolaos en het Lassithi plateau, bekend van zijn vele windmolentjes. We maken ook een iets langere uitstap naar de zuidkust, met stops in Agia Galini, Gortys en vooral het prachtige Minoïsche paleis van Phaistos.

Periodes en indicatieve prijs

  • 27 september tot 3 oktober : 1.150 EUR op basis van een 2-persoonskamer in HP (+ 300 EUR voor een éénpersoonskamer)
  • 1 tot 7 april : 1.300 EUR op basis van een 2-persoonskamer in HP (+300 EUR voor een éénpersoonskamer).

In april is Johan Van Gestel de reisbegeleider en gids. In september ben ik zelf begeleider. Als er voldoende deelnemers zijn, gaat Johan ook dan mee voor de gidsing.

Ben je geïnteresseerd om mee te gaan ? Bel dan zo snel mogelijk naar Frank De Saedeleer (053/66.10.43) of stuur een mailtje.


Interesse om mee te gaan ?

Contacteer me zo snel mogelijk via mail of telefonisch (053/66.10.43 of 0477/688.760). 


Heb je vrienden of familie die geïnteresseerd zijn om onze nieuwsbrief te ontvangen ?

Stuur hen deze mail door en vraag hen om in te schrijven via de knop hieronder.

test


Frank De Saedeleer
Steenweg 651
9470 Denderleeuw

Tel : 053/66.10.43
GSM : 0477/688.760
e-mail : frank_de_saedeleer@skynet.be 

BTW nr  :  BE0848039821
Rek.nr   :  BE88001677842241
lic. Garantiefonds : 9030

 
la