GR21

De GR21 loopt langs de kust van Haute Normandie van Le Tréport tot Le Havre, over een totale lengte van bijna 180 kilometer. Het pad volgt de kust zo goed mogelijk, maar momenteel liggen slechts 25 km op minder dan 50 meter van de kustlijn. Als gevolg van de erosie, brokkelen de kalkrotsen immers in een zeer hoog tempo af : gemiddeld ruim 20 cm per jaar, op sommige plaatsen loopt dit op tot 1 meter per jaar.

Soms gaat het er nog veel spectaculairder aan toe. Op 18 juli 2013 kwam in Saint-Jouin-Bruneval een enorm stuk van de falaise naar beneden. Het gewicht ervan werd geschat op 30.000 ton ! Toevallig werd dit zelfs gefilmd. Je kan het filmpje hieronder bekijken. Saint-Jouin-Bruneval ligt enkele kilometer ten oosten van Êtretat, niet direct een verlaten gebied dus !

Ook op 14 augustus 2015 kwam in Varengeville een rotsblok naar beneden. Daar viel zelfs een slachtoffer te betreuren. Algemeen wordt er dan ook aanbevolen om niet te dicht bij de falaises te lopen : zowel onderaan als bovenaan. Je slaat de vele waarschuwingsborden best niet in de wind !

klik hier voor een fimpje van dit voorval.

Traject Kaart GR21

Op enkele plaatsen zijn de toeristische diensten begonnen met de herwaardering van het pad : tussen Sainte-Marguerite-sur-Mer en Varengeville (6.5 km) en van Le Tréport tot Criel-sur-Mer (12 km) vind je ook een gele markering van de Sentier du Littoral.

Klik hier voor een kaartje van de volledige GR21. De GPX-tracks van de GR21 zijn terug te vinden in onze GPX-bib

Fietsen langs de Albasten Kust

Ook voor wie wil fietsen heeft de Albasten Kust heel wat te bieden. De Avenue Verte volgt de volledige kustlijn, langs fietspaden die voor het grootste gedeelte autovrij zijn.

Meer info hierover is te vinden in volgende brochure


Om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te houden, hebben we de google-ads verwijderd. Daardoor missen we wel wat inkomsten, maar we hopen dat jullie dat compenseren door onze reisgidsen of kaarten te bestellen. Alvast bedankt !

reisgids Normandië

Reisgids Albasten Kust
5 EUR

kaart albasten Kust

Kaart Albasten Kust
11.95 EUR

reisgids Normandië

Reisgids Normandië
5 EUR

Kaart Normandië

Kaart Normandië
9.95 EUR

IGN kaart La Hague
Wandelkaart
Cap de la Hague
14.50 EUR

reisgids opaalkust

Reisgids Opaalkust
6 EURHelp ons door dit te delen met je vrienden !