Le Tréport – Mers-les-Bains – Eu

Le Tréport vormt (althans voor Vlamingen en Nederlanders die de kust volgen) de toegangspoort tot de Albasten Kust. Het stadje ligt aan de linkeroever van de Bresle, tegenover Mers-les-Bains. Iets meer in het binnenland ligt het stadje Eu.

Le Tréport

Le Tréport is een klein havenstadje dat zijn hoogtepunt beleefde als badplaats tijdens de Belle Epoque. Het belangrijkste overblijfsel in die tijd is de funiculaire, een lift die je van beneden in de stad naar boven op de rotskust brengt. Vandaar heb je een mooi uitzicht op de stad en de krijtrotsen aan de overkant. Je kan de wagen best parkeren boven aan de Funiculaire (op de D126e).

Mers-les-Bains

Als je iets wil zien van de Belle-Epoque moet je in Mers-les-Bains zijn. Vanop een afstand zagen we de oude villa’s op de dijk. Er bestaat zelfs een heus circuit dat je langs 26 oude villa’s leidt. Op de toeristische dienst kan je een brochure verkrijgen met meer uitleg (zie kaartje in ons dossier).

fotoboek Mers_les_Bains

Klik op de afbeelding om ons foto-album te openen.

Eu

Eu beleefde zijn glorietijd al veel vroeger en heeft er een rijk historisch patrimonium aan overgehouden. Robert II richtte er een benedictijnerabdij op en Willem de Veroveraar huwde er in 1050 met Mathilde van Vlaanderen. Koning Louis Philippe ontving er tweemaal Koningin Victoria. Het kasteel van Eu (momenteel museum Louis-Philippe) is zeker een bezoek waard.

 

Strand van PourvilleLe Tréport

 Kerkje van PourvilleFuniculaire in Le Tréport

Belle Epoque in Mers les BainsBelle Epoque in Mers-les-Bains


Om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te houden, hebben we de google-ads verwijderd. Daardoor missen we wel wat inkomsten, maar we hopen dat jullie dat compenseren door onze reisgidsen of kaarten te bestellen. Alvast bedankt !

reisgids Normandië

Reisgids Albasten Kust
5 EUR

kaart albasten Kust

Kaart Albasten Kust
11.95 EUR

reisgids Normandië

Reisgids Normandië
5 EUR

Kaart Normandië

Kaart Normandië
9.95 EUR

IGN kaart La Hague
Wandelkaart
Cap de la Hague
14.50 EUR

reisgids opaalkust

Reisgids Opaalkust
6 EURWij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...