Criel-sur-mer

Criel-sur-mer ligt aan de monding van de Yères in een brede vallei (iets wat je op verschillende plaatsen verderop ook nog tegenkomt). De naam komt van “criolum” dat “krijt” betekent.

Criel-Plage heeft 2 keistranden. De rotsen aan weerszijden zijn de hoogste krijtrotsen van Europa en rijken tot een hoogte van 106 meter.

Aan de kust kan je een mooie wandeling maken. Laat de wagen achter waar de D220 de kust verlaat, aan de parkeerplaats voor campers. Je loopt over een klein pad (le chemin des soupirs) langs de rand van de prés-salés. 600 meter verder kruis je de D220 opnieuw. Aan de splitsing ga je rechtdoor en neemt boven op het plateau het pad rechts. Je komt dan bovenop de falaise uit, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt.

De GPX-track van deze wandeling is te vinden op onze website. Ze is slechts 3 km lang.

Je kan er ook een langere wandeling van maken, die via een pad bovenaan de krijtrotsen naar Tocqueville-sur-Eu loopt en via het binnenland en Criel-sur-Mer terug naar het vertrekpunt gaat. Deze wandeling is 12 km lang.

Het dorpje Criel-sur-Mer ligt een tweetal kilometer in het binnenland. Daar heb je enkele mooie historische gebouwen :

Criel-PlageCriel-Plage

Manoir de BrianconManoir de Briancon

Eglise Saint-AubinEglise Saint-Aubin

Om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te houden, hebben we de google-ads verwijderd. Daardoor missen we wel wat inkomsten, maar we hopen dat jullie dat compenseren door onze reisgidsen of kaarten te bestellen. Alvast bedankt !

reisgids Normandië

Reisgids Albasten Kust
5 EUR

kaart albasten Kust

Kaart Albasten Kust
11.95 EUR

reisgids Normandië

Reisgids Normandië
5 EUR

Kaart Normandië

Kaart Normandië
9.95 EUR

IGN kaart La Hague
Wandelkaart
Cap de la Hague
14.50 EUR

reisgids opaalkust

Reisgids Opaalkust
6 EUR