Utah Beach

D-Day vond plaats op 6 juni 1944. De geallieerden landden gelijktijdig op 4 plaatsen in Normandië. Het was één van de grootste militaire operaties uit wereldoorlog II.

De landing in Utah Beach vond plaats bij La Madeleine, een gehucht van Pouppeville, een dorpje aan de oostkust van de Cotentin. Deze landingsplaats werd pas in laatste instantie toegevoegd aan de operatie Overlord en had een snelle verovering van Cherbourg als objectief. De haven van Cherbourg was immers de enige haven van betekenis waarlangs massaal goederen konden aangevoerd worden.

De landing op Utah Beach stond onder leiding van Theodore Roosevelt, de zoon van de voormalige Amerikaanse president, die als één der eersten aan wal kwam.

Een summiere beschrijving van de militaire operatie kan je terugvinden in ons uitgebreid dossier.

Ter plaatse kan je terecht in het 

Utah Beach Landing Museum

Dit museum ligt aan de kust en wordt ook het Musée du Débarquement genoemd. Het museum geeft een ruim overzicht van operaties op D-Day ingedeeld in 10 thema’s. Er wordt heel wat filmmateriaal gebruikt.

De film Victory in the sand werd beloond met de CINE GOLDEN EAGLE AWARD van de documentaire 2012 en met de Speciale Juryprijs 2013. De film is inderdaad veel beter dan wat je te zien krijgt in Arromanches 360.

Je kan er zowat alle militaire voertuigen zien die tijdens D-Day gebruikt werden, waaronder een originele B26 bommenwerper.

Utah_Beach_1

Utah_Beach_1

Utah_Beach_1

In de buurt van het museum staan nog talrijke oorlogsmonumenten.

Utah_Beach_1

Utah_Beach_1

Utah_Beach_1


Om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te houden, hebben we de google-ads verwijderd. Daardoor missen we wel wat inkomsten, maar we hopen dat jullie dat compenseren door onze reisgidsen of kaarten te bestellen. Alvast bedankt !

reisgids Normandië

Reisgids Albasten Kust
5 EUR

kaart albasten Kust

Kaart Albasten Kust
11.95 EUR

reisgids Normandië

Reisgids Normandië
5 EUR

Kaart Normandië

Kaart Normandië
9.95 EUR

IGN kaart La Hague
Wandelkaart
Cap de la Hague
14.50 EUR

reisgids opaalkust

Reisgids Opaalkust
6 EURWij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...