Onze tips voor het huren van een wagen

kunnen je tientallen euro's besparen

We hebben de laatste jaren al heel wat wagens gehuurd. Daardoor hebben we de knepen van het vak al goed onder de knie. We delen op deze pagina onze 'tips', die ons zelf al vele tientallen en zelfs honderden euro (voor één enkele reservatie) hebben bespaard.  Je krijgt de tips zomaar cadeau, maar als je ze ook gaat gebruiken, zouden we het wel fijn vinden als je een volgende wagen via onze website bestelt (gewoon klikken op het logo van autoeurope). Zo verdienen wij een kleine commissie, terwijl het voor jullie geen verschil uitmaakt.

Tips voor het huren van een wagen

Een eerste keuze die je moet maken bij het huren van een wagen is : rechtstreeks huren of via een tussenpersoon ?

wagen huren - lijst per categorie

 

Je kiest vervolgens het type wagen dat je wenst te bestellen. Je krijgt dan een gedetailleerde lijst van wagens, waaruit je kan kiezen, gesorteerd volgens de prijs (van laag naar hoog).

 

 wagen huren - voorbeelden

Onze tip : kies binnen de categorie voor de goedkoopste wagen in die categorie. Het heeft geen zin om een bepaald merk te kiezen. De verhuurder zal je steeds een 'gelijkwaardige' wagen leveren die zelden overeenkomt met de keuze die je hebt gemaakt bij de reservatie. Het gebeurt zelfs dat de wagen die je krijgt uit een hogere categorie komt. We hebben bijvoorbeeld al diverse keren gereden met een Mercedes Vito, terwijl we een Opel Vivaro hadden besteld.

 

Het voornaamste verschil in de twee voorbeelden hierboven zit in de verzekeringen.

BIj Autoeurope kan je de reservatie zonder kosten annuleren tot 48 uur voor je vertrek. Dit kan online gebeuren of via het gratis telefoonnummer. Voor minibussen staat er in het contract wel een clausule dat dit niet geldig is voor minibussen (9 plaatsen) in de maanden juli en augustus.

Op het gratis telefoonnummer van Autoeurope kan je vlot terecht voor bijkomende inlichtingen of voor wijzigingen aan je contract. Er zijn nederlandstalige operators. Indien de wachttijd te hoog oploopt, word je de mogelijkheid geboden om voor een engelstalige operator te kiezen.

 

Nog enkele tips voor de verzekeringen

 

Enkele details