Wissant

Wissant ligt centraal aan de Opaalkust, midden tussen Cap Gris-Nez en Cap Blanc-nez. Het is een rustig kustdorpje met een lange promenade langs het strand, een typisch kustdorpje met talrijke vakantiehuizen en een klein gezellig centrum rond de kerk met enkele eet- en drankgelegenheden. De naam Wissant (Wit Zand) verwijst uiteraard naar het Opalen strand en duidt ook nog op een zekere 'Vlaamse' oorsprong. 

Op je wandeling tussen de twee kapen is het de perfecte stopplaats. Vanuit Wissant kan je ook makkelijk een heen en terug wandeling maken naar één van de twee kapen, waarbij je kan kiezen tussen de waterlijn en de duinen of kliffen.

 

Wissant kerk

Circuit de Fartz

Tussen Wissant en Cap Gris Nez loopt het Circuit du Fartz, een wandeling door het natuurgebied dat achter de eerste duinenrij ligt. De wandeling begint aan het toeristisch bureau (aan de kerk van Wissant). Neem de rue Carrier Belleuse en de Impasse Portus om op het pad te komen. Daarna volg je gewoon de wegwijzers. Aan de parking 'la Motte du Bourg' moet je zeker naar het uitkijkpunt gaan, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de baai van Wissant.

circuit de Fartz Fartz
(klik op het kaartje om de versie in hoge resolutie te zien)


Om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te houden, hebben we de google-ads verwijderd. Daardoor missen we wel wat inkomsten, maar we hopen dat jullie dat compenseren door onze reisgidsen of kaarten te bestellen. Alvast bedankt !

reisgids opaalkust

Reisgids Opaalkust
6 EUR

Kaart Opaalkust IGN2103
Wandelkaart
Calais - 2 Caps
14.50 EUR

Kaart Opaalkust IGN 2104
Wandelkaart
Boulogne
14.50 EUR

Reisgids Somme

Reisgids Somme
4 EURKaart Baai van de Somme
11.95 EUR

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...