Cap_Blanc_Nez

Ben je al aan de Opaalkust?

Het is nog niet te laat om ons dossier te bestellen. Je kan het onmiddellijk downloaden na je betaling. Het dossier leest makkelijk op tablet en op smartphone.


Wissant

Wissant ligt centraal aan de Opaalkust, midden tussen Cap Gris-Nez en Cap Blanc-nez. Het is een rustig kustdorpje met een lange promenade langs het strand, een typisch kustdorpje met talrijke vakantiehuizen en een klein gezellig centrum rond de kerk met enkele eet- en drankgelegenheden. De naam Wissant (Wit Zand) verwijst uiteraard naar het Opalen strand en duidt ook nog op een zekere 'Vlaamse' oorsprong. 

Op je wandeling tussen de twee kapen is het de perfecte stopplaats. Vanuit Wissant kan je ook makkelijk een heen en terug wandeling maken naar één van de twee kapen, waarbij je kan kiezen tussen de waterlijn en de duinen of kliffen.

 


Circuit de Fartz

Tussen Wissant en Cap Gris Nez loopt het Circuit du Fartz, een wandeling door het natuurgebied dat achter de eerste duinenrij ligt. De wandeling begint aan het toeristisch bureau (aan de kerk van Wissant). Neem de rue Carrier Belleuse en de Impasse Portus om op het pad te komen. Daarna volg je gewoon de wegwijzers. Aan de parking 'la Motte du Bourg' moet je zeker naar het uitkijkpunt gaan, vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de baai van Wissant.

circuit de Fartz
(klik op het kaartje om de versie in hoge resolutie te zien)

Ontdek ons dossier

56 pagina's boordevol informatie


incl. voucher voor een gratis aperitief
bij La Marie Galante
voor je hele gezelschap.

Nu met gratis dossier Frans Vlaanderen.