Cap Gris Nez


In het midden van de Opaalkust liggen Cap Gris-Nez en Cap Blanc-Nez,  2 vooruitstekende  kapen die dankzij hun indrukwekkende krijtrotsen een echte toeristische trekpleister zijn, ondanks het feit dat ze respectievelijk, slechts 50 en 135 meter boven de zeespiegel liggen. Vanop de kliffen kan je bij goed weer makkelijk de krijtrotsen zien van de Engelse Kust. Dit beeld is zo mogelijk nog indrukwekkender als je bij het verlaten van de snelweg (E402)  in de richting van de kaap rijdt.

De stroom van bezoekers wordt sedert enkele jaren opgevangen op de parkeerplaats en vandaar uit op duidelijk afgebakende paden naar de uitkijkpunten geleid. Een groot verschil met onze eerste bezoeken enkele jaren geleden, toen we nog vrij konden rondwandelen.

Cap Gris Nez
Cap Gris-Nez vanaf Cap Blanc_Nez
Cap Gris NezGR 120
Cap Gris-Nez vanuit het Zuiden

Cap Gris Nez GR120
De krijtrotsen van Dover

Om de massa's toeristen te ontwijken volstaat het om het kustpad (de GR 120 du Litoral) te volgen, richting Wissant of richting Audresselles. We raden zelfs aan om de kaap te bezoeken vanaf Audresselles. Het kustpad loopt bovenop de kliffen, je daalt enkele keren af in de valleitjes (meestal via houten trappen) en bovendien heb je een schitterend zicht op de kustlijn. 

Vertrek je toch vanaf de de kaap, dan kan je het Circuit "'La Boucle du Cap" volgen, een wandeling van een drietal kilometer in de omgeving van de kaap.

Cap Gris Nez La Boucle du Cap  Cap Gris Nez Kaarten

Cap Gris Nez wandelingen

Marie-Galante

Liefhebbers van de Tweede Wereldoorlog komen in de buurt zeker aan hun trekken. In de Batterie Todt (op de kruising van de D940 en de D191) werd een museum ingericht waarin een grote collectie wapens, uniformen, affiches worden tentoongesteld. De blikvanger staat evenwel buiten : een Duits kanon (voor de kenners : K5) met een kaliber van 280 mm en een reikwijdte tot 86 kilometer.

De bunker behoort tot de grootste die door het Duitse leger werden gebouwd,  met een diameter van 40 meter, funderingen van 20 meter en muren met een dikte van 3.5 meter.

Op de wandeling van Audresselles naar Cap Gris-Nez zie je nog verschillende andere bunkers.

Cap Gris Nez Musee Cap Gris Nez Bunkers

Cap Gris Nez Museum met bunkers Cap Gris Nez Musée

Cap Gris Nez

Ontdek ons dossier

56 pagina's boordevol informatie

reisgids


Nu kopen

incl. voucher voor een gratis aperitief bij La Marie Galante voor je hele gezelschap.

Nu met gratis dossier Frans Vlaanderen.

De IGN toeristische kaart

kaart opaalkust


Nu kopen

Onze tips

LE 116
in Gravelines

Le116

Hotel-Restaurant
La Ferme du Vert

Ferme du Vert

Fruits de Mer
bij La Marie Galante

Marie Galante