Hardelot


Hardelot ligt een tiental kilometer ten zuiden van Boulogne, temidden van een indrukwekkend natuurgebied.

Op weg naar Le Touquet werd onze aandacht getrokken door een wegwijzer naar ‘le château d’Hardelot’. Aangezien we altijd op zoek zijn naar iets nieuws, volgden we de wegwijzers. Het kasteel blijkt een neo-gotisch kasteel te zijn (een kleinere copy van Kasteel de Haar nabij Utrecht), dat in de 19de eeuw gebouwd werd op de ruïnes van een middeleeuws kasteel

Het werd pas onlangs gerestaureerd. In de omgeving wordt nog een theater gebouwd in de stijl van Elisabeth naar het voorbeeld van de (ronde) theaters waarin de stukken van Shakespeare werden gespeeld.

Binnen in het kasteel wordt een overzicht gegeven van Frans-Britse relaties, een opeenvolging van oorlogen en Ententes van Willem de Veroveraar in 1066, over Hendrik VIII en Queen Victoria die verschillende keren te gast was is Hardelot.  Zelfs Charles Dickens verbleef hier enige tijd.

Kasteel Hardelot Kasteel Hardelot interieur

In de buurt van het kasteel lopen verschillende wandelpaden, waarvan een wandeling van een 3-tal kilometer rond het Lac des Miroirs.

De toegang tot het kasteel bedraagt 3 EUR (met audiogids, beschikbaar in het Nederlands). Het is open van dinsdag tot zondag, van 11 tot 12.30 uur en van 14 tot 18 uur (in het hoogseizoen).

Zeker een omweg waard als je in de buurt bent !

Hardelot wandeling

Ontdek ons dossier

56 pagina's boordevol informatie

reisgids


Nu kopen

incl. voucher voor een gratis aperitief bij La Marie Galante voor je hele gezelschap.

Nu met gratis dossier Frans Vlaanderen.

De IGN toeristische kaart

kaart opaalkust


Nu kopen

Onze tips

LE 116
in Gravelines

Le116

Hotel-Restaurant
La Ferme du Vert

Ferme du Vert

Fruits de Mer
bij La Marie Galante

Marie Galante