Hardelot

Hardelot ligt een tiental kilometer ten zuiden van Boulogne, temidden van een indrukwekkend natuurgebied.

Op weg naar Le Touquet werd onze aandacht getrokken door een wegwijzer naar ‘le château d’Hardelot’. Aangezien we altijd op zoek zijn naar iets nieuws, volgden we de wegwijzers. Het kasteel blijkt een neo-gotisch kasteel te zijn (een kleinere copy van Kasteel de Haar nabij Utrecht), dat in de 19de eeuw gebouwd werd op de ruïnes van een middeleeuws kasteel

Kasteel Hardelot Kasteel Hardelot interieur

Het werd pas onlangs gerestaureerd. In de omgeving wordt nog een theater gebouwd in de stijl van Elisabeth naar het voorbeeld van de (ronde) theaters waarin de stukken van Shakespeare werden gespeeld.

Binnen in het kasteel wordt een overzicht gegeven van Frans-Britse relaties, een opeenvolging van oorlogen en Ententes van Willem de Veroveraar in 1066, over Hendrik VIII en Queen Victoria die verschillende keren te gast was is Hardelot.  Zelfs Charles Dickens verbleef hier enige tijd.

In de buurt van het kasteel lopen verschillende wandelpaden, waarvan een wandeling van een 3-tal kilometer rond het Lac des Miroirs.

De toegang tot het kasteel bedraagt 3 EUR (met audiogids, beschikbaar in het Nederlands). Het is open van dinsdag tot zondag, van 11 tot 12.30 uur en van 14 tot 18 uur (in het hoogseizoen).

Zeker een omweg waard als je in de buurt bent !

Hardelot wandeling


Om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te houden, hebben we de google-ads verwijderd. Daardoor missen we wel wat inkomsten, maar we hopen dat jullie dat compenseren door onze reisgidsen of kaarten te bestellen. Alvast bedankt !

reisgids opaalkust

Reisgids Opaalkust
6 EUR

Kaart Opaalkust IGN2103
Wandelkaart
Calais - 2 Caps
14.50 EUR

Kaart Opaalkust IGN 2104
Wandelkaart
Boulogne
14.50 EUR

Reisgids Somme

Reisgids Somme
4 EURKaart Baai van de Somme
11.95 EUR

Nu kopen