Strand Ambleteuse

Ben je al aan de Opaalkust?

Het is nog niet te laat om ons dossier te bestellen. Je kan het onmiddellijk downloaden na je betaling. Het dossier leest makkelijk op tablet en op smartphone.


Platier d'Oye

Het natuurreservaat 'Platier d'Oye' ligt bij het dorpje Oye-Plage. Het wordt aan de noordzijde begrensd door het 'Chenal' dat Gravelines verbindt met de zee. In het gebied liggen verschillende 'meertjes' of 'plassen', die talrijke vogelsoorten aantrekken, evenals slikken en de schorren.
Het strand is bij schelpenliefhebbers zeer in trek. De stromingen in het kanaal blijken ervoor te zorgen dat hier een rijke variëteit aan schelpen te vinden is.

Platier d'Oie Platier d'Oie
Platier d'Oie Platier d'Oie

Een eerste wandeling start bij de parking aan het 'Maison dans la dune'. Vlakbij ligt een vogelkijkhut die uitziet op de meertjes. De wandeling langs de Taaf-dijk (Digue Taaf) is zo'n drie kilometer lang.

Platier d'Oie

Aan de parking bij het gehucht Les Escardines kan je terecht voor twee wandelingen. Een korte, langs de Eendevijver, is nauwelijks een kilometer lang.
Wij kiezen voor een iets langere versie door op de korte wandeling via de trappen door te steken naar het strand. Vandaar ga je noordwaarts het strand af, tot je aan het 'chenal' komt. Honderd meter ervoor zie je in de duinen een houten paal staan. Loop daar even door de duinen. Je komt dan in het natuurgebied met de verschillende meertjes. Er loopt een 'pad' langs de houten palen. Loop verder tot je in de buurt van Grand Fort-Philippe aan de grens van het natuurgebied komt. Sla rechts af en volg de GR 120 du Littoral, die je opnieuw in de buurt van het vertrekpunt brengt. Op het einde volg je bij de splitsing opnieuw de wandeling rond de Eendevijver.
Afstand : ong. 5 kilometer.

Eendevijver

Ontdek ons dossier

56 pagina's boordevol informatie


incl. voucher voor een gratis aperitief
bij La Marie Galante
voor je hele gezelschap.

Nu met gratis dossier Frans Vlaanderen.