Audresselles


Audresselles is met voorsprong onze favoriet langs de Opaalkust. Het dorpje ziet er nog uit zoals een kustdorpje er 100 jaar geleden moet uitgezien hebben (en we bedoelen dit echt niet negatief). Er is nog geen spoor van grote immo-projecten, integendeel, heel wat huizen liggen er verlaten en vervallen bij en schreeuwen bij wijze van spreken om een opknapbeurt. Misschien heeft het gebrek aan interesse te maken met het ontbreken van een 'maagdelijk' zandstrand, al is er tussen Audresselles en Ambleteuse toch wel een mooi strand.

Marie GalanteBlijkbaar zijn we niet alleen met onze mening. In het dorp zijn enkele restaurants te vinden, die zelfs begin maart blijken vol te zitten.  Als je wil zeker zijn van een plaatsje, reserveer je dus beter een tafeltje.

We kunnen je zeker La Marie Galante aanbevelen, waar de "Fruits de Mer" op hun best zijn ! Met de voordeelbon in ons e-dossier krijg je er zelfs een gratis aperitief aangeboden, geldig voor je hele gezelschap.

Audresselles_Marie_Galante Audresselles

Audresselle Audressele

Audresselles is goed gelegen voor een wandeling, ofwel via het pad bovenop de krijtrotsen naar Cap Gris Nez (en verder Wissant en Cap Blanc Nez) ofwel zuidwaarts langs het strand naar Ambleteuse en verder via les Dunes de la Slack naar Wimereux. Terugkeren kan je ofwel via het openbaar vervoer. Wij staken enkele keren onze duim in de lucht om te liften en het lukte wonderwel.

Ontdek ons dossier

56 pagina's boordevol informatie

reisgids


Nu kopen

incl. voucher voor een gratis aperitief bij La Marie Galante voor je hele gezelschap.

Nu met gratis dossier Frans Vlaanderen.

De IGN toeristische kaart

kaart opaalkust


Nu kopen

Onze tips

LE 116
in Gravelines

Le116

Hotel-Restaurant
La Ferme du Vert

Ferme du Vert

Fruits de Mer
bij La Marie Galante

Marie Galante