De GR120 (GR du Littoral)


De GR 120, ook de GR du Littoral genoemd, loopt langs de hele Opaalkust van De Panne in België tot in Berck Plage. De totale afstand van de wandelroute bedraagt 175 km. De route loopt dwars doorheen de mooiste natuurgebieden van de Opaalkust (Les Dunes du Peroquet et Les Dunes Marchand, Le Platier d'Oye, le Site des 2 Caps, les Dunes de la Slack), doorkruist de voornaamste steden (Duinkerke, Calais en Boulogne) en kleine kustplaatsjes (Le Touquet, Wimereux, Audresselles, Ambleteuses, Wissant, Bray-Dunes).

De topogids die de route beschrijft is uit de handel verdwenen, maar de rood-witte bewegwijzering is nog steeds in orde. Een wegbeschrijving is niet echt nodig. Verlies je even het spoor, loop dan opnieuw richting kust en na een tijdje kom je de rood-witte tekens wel opnieuw tegen.  

Je kan de GPX-route van de GR120 downloaden. Voor wie hiermee geen ervaring heeft, is er een korte handleiding bij. Wist je trouwens dat je de GPX-routes kan gebruiken op de meeste smartphones ?

Hieronder zie je een voorbeeld van een GPX-route in Garmin Basecamp, met de gratis kaartjes van OSM.

GPX GR120

Op de onderstaande foto's, genomen van de borden in enkele van de natuurgebieden, staat de GR120 aangeduid (met de rode lijn - Sentier de Grande Randonnée)

Cap Blanc Nez

GR120

Cap Gris Nez

GR120 Kaart

Les Dunes de la Slack

GR120 Opaalkust

Le Platier d'Oye

 GR120 Platier d'oye

Om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te houden, hebben we de google-ads verwijderd. Daardoor missen we wel wat inkomsten, maar we hopen dat jullie dat compenseren door onze reisgidsen of kaarten te bestellen. Alvast bedankt !

reisgids opaalkust

incl. voucher voor een gratis aperitief bij La Marie Galante voor je hele gezelschap.

Reisgids Somme
reisgids Normandië
reisgids Normandië
Kaart Opaalkust
Kaart Boulogne

Onze tips aan de Opaalkust