De GR120 (GR du Littoral)


De GR 120, ook de GR du Littoral genoemd, loopt langs de hele Opaalkust van De Panne in België tot in Berck Plage. De totale afstand van de wandelroute bedraagt 175 km. De route loopt dwars doorheen de mooiste natuurgebieden van de Opaalkust (Les Dunes du Peroquet et Les Dunes Marchand, Le Platier d'Oye, le Site des 2 Caps, les Dunes de la Slack), doorkruist de voornaamste steden (Duinkerke, Calais en Boulogne) en kleine kustplaatsjes (Le Touquet, Wimereux, Audresselles, Ambleteuses, Wissant, Bray-Dunes).

De topogids die de route beschrijft is uit de handel verdwenen, maar de rood-witte bewegwijzering is nog steeds in orde.

In onze reisgids hebben we een beschrijving opgenomen van de GR120, opgedeeld in 8 etappes van een 15 à 25 kilometer, die je natuurlijk zelf kan inkorten / aanpassen. Je vindt er voor elke etappe een kaartje en ook de instructies om de GPX-route te downloaden en te gebruiken op je smartphone. 

Hieronder vind je alvast een voorbeeld van één van de kaartjes.

We geven in ons dossier ook info over het openbaar vervoer. Er lopen langs de Franse Noordkust verschillende buslijnen. Daarmee kan je iedere etappe van de route wandelen en met de bus terugkeren naar je vertrekplaats. Al vinden wij het omgekeerde iets handiger : de bus nemen naar de vertrekplaats van de wandeling en terugwandelen naar je verblijfplaats.

Om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te houden, hebben we de google-ads verwijderd. Daardoor missen we wel wat inkomsten, maar we hopen dat jullie dat compenseren door onze reisgidsen of kaarten te bestellen. Alvast bedankt !

reisgids opaalkust

incl. voucher voor een gratis aperitief bij La Marie Galante voor je hele gezelschap.

Reisgids Somme
reisgids Normandië
reisgids Normandië
Kaart Opaalkust
Kaart Boulogne

Onze tips aan de Opaalkust