De GR120 (GR du Littoral)


De GR 120, ook de GR du Littoral genoemd, loopt langs de hele Opaalkust van De Panne in België tot in Berck Plage. De totale afstand van de wandelroute bedraagt 175 km. De route loopt dwars doorheen de mooiste natuurgebieden van de Opaalkust (Les Dunes du Peroquet et Les Dunes Marchand, Le Platier d'Oye, le Site des 2 Caps, les Dunes de la Slack), doorkruist de voornaamste steden (Duinkerke, Calais en Boulogne) en kleine kustplaatsjes (Le Touquet, Wimereux, Audresselles, Ambleteuses, Wissant, Bray-Dunes).

De topogids die de route beschrijft is uit de handel verdwenen, maar de rood-witte bewegwijzering is nog steeds in orde. Een wegbeschrijving is niet echt nodig. Verlies je even het spoor, loop dan opnieuw richting kust en na een tijdje kom je de rood-witte tekens wel opnieuw tegen.  

Je kan de GPX-route van de GR120 downloaden. Voor wie hiermee geen ervaring heeft, is er een korte handleiding bij. Wist je trouwens dat je de GPX-routes kan gebruiken op de meeste smartphones ?

Hieronder zie je een voorbeeld van een GPX-route in Garmin Basecamp, met de gratis kaartjes van OSM.

GPX GR120

Op de onderstaande foto's, genomen van de borden in enkele van de natuurgebieden, staat de GR120 aangeduid (met de rode lijn - Sentier de Grande Randonnée)

Cap Blanc Nez

GR120

Cap Gris Nez

GR120 Kaart

Les Dunes de la Slack

GR120 Opaalkust

Le Platier d'Oye

 GR120 Platier d'oye

Ontdek ons dossier

56 pagina's boordevol informatie

reisgids


Nu kopen

incl. voucher voor een gratis aperitief bij La Marie Galante voor je hele gezelschap.

Nu met gratis dossier "Normandië : van Honfleur tot de Mont Saint-Michel".

De IGN toeristische kaart

kaart opaalkust


Nu kopen

Onze tips

LE 116
in Gravelines

Le116

Hotel-Restaurant
La Ferme du Vert

Ferme du Vert

Fruits de Mer
bij La Marie Galante

Marie Galante