Ambleteuse

Deze badplaats, met een mooi zandstrand, ligt aan de monding van de Slack ten noorden van een indrukwekkend duinengebied (les Dunes du Slack).

Het strand wordt gedomineerd door het Fort dat in de 17de eeuw gebouwd door Vauban.   Het is het enige in zijn soort dat bewaard is gebleven, mede door de inzet van enkele privé-personen.

Ambleteuse Ambleteuse fort

Ambleteuse_1 Ambleteuse_2

Ambleteuse panoramazicht

Musée 39-45

In Ambleteuse, langs de D940, ligt het museum 39-45. Het museum werd opgericht door 2 mensen met een passie voor geschiedenis : Denis Barbe en Christophe Deschodt. Zij verzamelden in de loop der jaren duizenden objecten en documenten die betrekking hadden tot de oorlog. Het museum getuigt voor de huidige en toekomstige generaties van de opoffering die miljoenen jonge mensen hebben gebracht in deze verschrikkelijke oorlog.

Het museum toont een honderdtal soldaten in volledige uitrusting en duizenden objecten. In een filmzaal van de jaren 40, krijgt u er een half uur durende vertoning van archiefbeelden uit de oorlog.

Het museum is dagelijks geopend van 1 april tot 31 oktober van 10.00 tot 18.00 uur (19.00 uur in juli en augustus). In maart en November is het enkel tijdens het weekend geopend.

Meer info : Musée 39 - 45


Om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te houden, hebben we de google-ads verwijderd. Daardoor missen we wel wat inkomsten, maar we hopen dat jullie dat compenseren door onze reisgidsen of kaarten te bestellen. Alvast bedankt !

reisgids opaalkust

Reisgids Opaalkust
6 EUR

Kaart Opaalkust IGN2103
Wandelkaart
Calais - 2 Caps
14.50 EUR

Kaart Opaalkust IGN 2104
Wandelkaart
Boulogne
14.50 EUR

Reisgids Somme

Reisgids Somme
4 EURKaart Baai van de Somme
11.95 EUR

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !