Ambleteuse


Deze badplaats, met een mooi zandstrand, ligt aan de monding van de Slack ten noorden van een indrukwekkend duinengebied (les Dunes du Slack).

Het strand wordt gedomineerd door het Fort dat in de 17de eeuw gebouwd door Vauban.   Het is het enige in zijn soort dat bewaard is gebleven, mede door de inzet van enkele privé-personen.

Ambleteuse Ambleteuse fort

Ambleteuse_1 Ambleteuse_2

Ambleteuse panoramazicht

Musée 39-45

In Ambleteuse, langs de D940, ligt het museum 39-45. Het museum werd opgericht door 2 mensen met een passie voor geschiedenis : Denis Barbe en Christophe Deschodt. Zij verzamelden in de loop der jaren duizenden objecten en documenten die betrekking hadden tot de oorlog. Het museum getuigt voor de huidige en toekomstige generaties van de opoffering die miljoenen jonge mensen hebben gebracht in deze verschrikkelijke oorlog.

Het museum toont een honderdtal soldaten in volledige uitrusting en duizenden objecten. In een filmzaal van de jaren 40, krijgt u er een half uur durende vertoning van archiefbeelden uit de oorlog.

Het museum is dagelijks geopend van 1 april tot 31 oktober van 10.00 tot 18.00 uur (19.00 uur in juli en augustus). In maart en November is het enkel tijdens het weekend geopend.

Meer info : Musée 39 - 45

Ontdek ons dossier

56 pagina's boordevol informatie

reisgids


Nu kopen

incl. voucher voor een gratis aperitief bij La Marie Galante voor je hele gezelschap.

Nu met gratis dossier Frans Vlaanderen.

De IGN toeristische kaart

kaart opaalkust


Nu kopen

Onze tips

LE 116
in Gravelines

Le116

Hotel-Restaurant
La Ferme du Vert

Ferme du Vert

Fruits de Mer
bij La Marie Galante

Marie Galante