Bray-Dunes

Voor wie van België komt is Bray-Dunes is het eerste dorp aan de Opaalkust, net over de grens. Het begint er de laatste jaren steeds meer Belgisch uit te zien, met een lange rij appartementsblokken langsheen de dijk.

Op 26 mei 1940 begonnen op de stranden tussen Bray-Dunes en Duinkerke de evacuatie van de Britse Expedition Force en van delen van de Belgische en Franse strijdkrachten : de Operatie Dynamo. Terwijl enkele eenheden weerstand bleven bieden aan het oprukkende Duitse leger werden 198.000 Engelse, 123.000 Franse en 16.000 Belgische soldaten geevacueerd via de zee.

Bray-Dunes Bray-Dunes

Aan beide zijden van Bray-Dunes, ligt een groot duinengebied (les dunes flamandes). Aan de noordzijde liggen de Dunes de Perroquet, via dewelke je tot in De Panne kan wandelen. Aan de zuidkant van Bray-Dunes, liggen de Dunes de Marchand en verderop de dorpjes Zuydcoote en Leffrinckouke. 

 Bray-Dunes

De wandeling doorheen de Dunes de Marchand kan je beginnen op de parking aan de zeilclub van Bray-Dunes of op het parkeerterrein in Zuydcoote. Het gebied wordt doorkruist door een aantal wandelpaden, die (als je goed kijkt) terug te vinden zijn op het wandelkaartje hieronder (een foto van de borden die bij de ingang van het park staan).
De GR 120 loopt dwars door het natuurgebied.

Bray-Dunes Bray-Dunes

Bray-Dunes Bray-Dunes


Om het bezoek aan onze website zo aangenaam mogelijk te houden, hebben we de google-ads verwijderd. Daardoor missen we wel wat inkomsten, maar we hopen dat jullie dat compenseren door onze reisgidsen of kaarten te bestellen. Alvast bedankt !

reisgids opaalkust

Reisgids Opaalkust
6 EUR

Kaart Opaalkust IGN2103
Wandelkaart
Calais - 2 Caps
14.50 EUR

Kaart Opaalkust IGN 2104
Wandelkaart
Boulogne
14.50 EUR

Reisgids Somme

Reisgids Somme
4 EURKaart Baai van de Somme
11.95 EUR

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...