Bray-Dunes


Voor wie van België komt is Bray-Dunes is het eerste dorp aan de Opaalkust, net over de grens. Het begint er de laatste jaren steeds meer Belgisch uit te zien, met een lange rij appartementsblokken langsheen de dijk.

Op 26 mei 1940 begonnen op de stranden tussen Bray-Dunes en Duinkerke de evacuatie van de Britse Expedition Force en van delen van de Belgische en Franse strijdkrachten : de Operatie Dynamo. Terwijl enkele eenheden weerstand bleven bieden aan het oprukkende Duitse leger werden 198.000 Engelse, 123.000 Franse en 16.000 Belgische soldaten geevacueerd via de zee.

Bray-Dunes Bray-Dunes

Aan beide zijden van Bray-Dunes, ligt een groot duinengebied (les dunes flamandes). Aan de noordzijde liggen de Dunes de Perroquet, via dewelke je tot in De Panne kan wandelen. Aan de zuidkant van Bray-Dunes, liggen de Dunes de Marchand en verderop de dorpjes Zuydcoote en Leffrinckouke. 

 Bray-Dunes

De wandeling doorheen de Dunes de Marchand kan je beginnen op de parking aan de zeilclub van Bray-Dunes of op het parkeerterrein in Zuydcoote. Het gebied wordt doorkruist door een aantal wandelpaden, die (als je goed kijkt) terug te vinden zijn op het wandelkaartje hieronder (een foto van de borden die bij de ingang van het park staan).
De GR 120 loopt dwars door het natuurgebied.

Bray-Dunes Bray-Dunes

Bray-Dunes Bray-Dunes

Ontdek ons dossier

56 pagina's boordevol informatie

reisgids


Nu kopen

incl. voucher voor een gratis aperitief bij La Marie Galante voor je hele gezelschap.

Nu met gratis dossier Frans Vlaanderen.

De IGN toeristische kaart

kaart opaalkust


Nu kopen

Onze tips

LE 116
in Gravelines

Le116

Hotel-Restaurant
La Ferme du Vert

Ferme du Vert

Fruits de Mer
bij La Marie Galante

Marie Galante