Naeroyfjord

De Naeroyfjord is een zijarm van de Sognefjord, met zijn meer dan 200km de langste fjord van Noorwegen. Sinds 2005 is de Naeroyfjord, samen met de Geirangerfjord uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed. De Naeroyfjord is 17 km lang en is op zijn smalste punt slechts 250 meter breed. Hij is omgeven door bergen met een hoogte tot 1760 meter.

We hadden geen geluk met het weer, net als we de fjord binnenvaren begint het te regenen. Dit was ook al het geval bij de camper-reis. De foto's zijn dus 'licht bewolkt'.

Om de Naeroyfjord echt te zien, moet je er doorvaren. Daarvoor heb je twee mogelijkheden :

  • de ferry van Gudvangen naar Kaupanger, een tocht van twee en een half uur. Eigenlijk is het best om vanuit Kaupanger te vertrekken, zodat je het mooiste tot het einde houdt. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe je je reis hebt uitgestippeld. Voor deze overtocht betaal je 665 NOK voor de wagen (incl. chauffeur) en 280 NOK per bijkomende passagier.
  • een kortere mini-cruise van Gudvangen naar Flam, een tocht van iets minder dan een uur. De kostprijs ligt echter iets hoger (665 + 295 per bijkomende passagier). Daarmee heb je echter de mogelijkheid om de Naeroyfjord te combineren met Flam.

Overnachtingstip voor de camper

Wie met een mobilhome rondreist kan in Gudvangen tot vlakbij het water rijden en daar kamperen aan de zijkant van de oprit naar de ferry. Het uitzicht op de fjord is er schitterend.