Nusfjord (Lofoten)

De Lofoten, een eilandengroep in het noorden van Noorwegen, zijn een prachtige wandelregio. Zelf deden we de wandeling van Nusfjord, het oudste en best bewaarde vissersdorp van Noorwegen, naar Nesland.

Parkeren doe je best op de parking net boven Nusfjord (na een korte, steile helling). Daarna stap je naar het dorpje en volg je rechts de onverharde weg langs het water. Na een kwartiertje wandelen volg je de pijl Nesland naar rechts. Vanaf hier gaat het op en af langs de kust. Stapschoenen zijn een must, want het gebied ligt er op vele plaatsen nat en modderig bij.

Je kan de hele wandeling doen tot in Nesland, maar wie een kortere wandeling verkiest kan ook halfweg terugkeren. Na een uurtje stappen kom je op een zeer rustige plaats, waar rotsblokken een grot hebben gevormd. Op enkele wandelaars na is er niets of niemand te zien. De ideale plaats om even te genieten van de rust alvorens terug te keren naar Nusfjord.

Het eerste deel van de wandeling is aangegeven met paaltjes en pijltjes, het tweede deel met een rode T. De markeringen zijn niet altijd even duidelijk. Er lopen verschillende paadjes door het gebied, maar die komen op hetzelfde neer.

Van in Nusfjord zijn er nog verschillende andere wandelmogelijkheden. Bijvoorbeeld de meer uitdagende wandeling van een 7-tal uur naar Napp, met onderweg overblijfselen van een nederzetting uit het stenen tijdperk. Een kaart met alle wandelroutes is beschikbaar aan de receptie bij het binnenwandelen van het dorpje.

Duur van de wandeling: 4 uur heen en terug (2 uur heen en terug)
Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk - gemiddeld

 Bestel ons reisdossier

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Noorwegen echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Noorwegen Reisgids

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !