Hurtigruten

De beste manier om de kusten van Noorwegen te bezichtigen is uiteraard vanop zee. Je hebt daarbij de keuze tussen een 'klassieke cruise' vanop een luxeschip of een meer 'authentieke zeereis met de Hurtigruten.

De Hurtigruten (vertaling "snelle route") verbindt Bergen, in het zuiden van Noorwegen, met Kirkenes in het noorden. Oorspronkelijk was het een postboot die aanmeerde in 34 havens, momenteel is het één van de meest bekende toeristische routes in Noorwegen. 12 schepen, met een capaciteit van 340 tot 1000 passagiers varen continu over en weer. Elke dag is er een nieuwe afvaart. De reis van zuid naar noord duurt 7 dagen, van noord naar zuid duurt ze 6 dagen.

In de havens waar wordt aangemeerd heb je de gelegenheid om het stadje te bezoeken en op sommige plaatsen voor een korte excursie.


Bestel ons reisdossier

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Noorwegen echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Noorwegen Reisgids

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !