Bergen

Bergen, gelegen aan de westkust van Noorwegen, is de meest regenachtige stad van Europa. Ze is omringd door verschillende heuvels en een ervan, Mount Floyen, is vanuit het centrum te bereiken via een kabelbaan. Bovenop de berg heb je niet enkel een prachtig zicht over de stad Bergen, het is ook een schitterende omgeving om te wandelen.

Boven aan de kabelbaan vertrekken verschillende wandelroutes, van eenvoudige tot meer uitdagende. Bekijk hier het overzicht en beschrijvingen van de populairste gemarkeerde wandelroutes boven op Mount Floyen.

Meer informatie over de de Floibanen
Meer informatie over Bergen

Tip

Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan de vismarkt van Bergen (de kabelbaan vertrekt op nog geen 150 meter). Wie kan weerstaan aan de talloze kraampjes met heerlijke visschotels? Een aanrader is de verse gerookte zalm. Hij is niet goedkoop, maar je moet hem echt geproefd hebben!


Bestel ons reisdossier

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Noorwegen echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Noorwegen Reisgids

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !