Oslo

Als je met de ferry van Kiel naar Oslo vaart (zoals wij deden), is de Oslofjord je eerste kennismaking met Noorwegen. Dat is meteen de reden waarom we Oslo klasseren onder de hoofding 'fjorden' in ons menu. De Oslofjord is zeker niet de meest spectaculaire van de fjorden, integendeel. De stad Oslo is dan weer zowat het beste wat Noorwegen op cultureel gebied te bieden heeft.

Bij onze aankomst, profiteren we van het goede weer om een korte wandeling te maken langs de bijzonderste bezienswaardigheden in Oslo. We parkeren de wagen in de buurt van het station.

De wandeling start aan het station. We slaan er de Karls Johans Gate, tevens de belangrijkste winkelstraat, in en lopen langs de kathedraal, het parlement, het theather en de universiteit.

Kathedraal Parlement Nationaal Theater Oslo Universiteit

Het gaat nu omhoog naar het Koninklijk Paleis, waar we linksaf slaan om naar het Stadhuis te gaan.

Koninklijk Paleis Oslo Stadhuis

We eindigen met de Akersfestung en de Opera (die als een ijsschots in het water ligt).

Vesting Opera

Deze wandeling duurt ongeveer 3 uur, een korte picknick-stop inclusief.

Het Vigelandpark

Op het einde van onze reis bezoeken we eerst nog het Vigelandpark. Dit park werd in in zijn huidige vorm aangelegd in het midden van de twintigste eeuw. Het is opgebouwd rond het werk van de beeldhouwer Gustav Vigeland, die tevens instond voor de aanleg van het park.

Over een afstand van 850 meter wandel je van de toegangspoort, over de Brug met de beeldhouwwerken, de fontein, de monoliet en de Levenswiel om te eindigen. Over de artistieke waaarde van de beeldhouwwerken kunnen en willen we ons niet uitspreken. Het is echter een leuke wandeling in een groene omgeving, dus als je even tijd hebt, zeker een aanrader.

Musea

De musea hebben we voor een volgende bezoek gehouden. Oslo heeft er wel enkele die we alvast op ons lijstje zetten :


Bestel ons reisdossier

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Noorwegen echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Noorwegen Reisgids

Nu kopen


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...