Rondreis met de Camper

Volgend verslag kregen we van onze zoon, Michaël, die er met vrienden en de camper op uittrok voor een tocht van bijna 7.000 km die hen tot aan de Lofoten bracht.

Noorwegen wordt regelmatig omschreven als het mooiste land ter wereld. Hoog tijd dus om al dat moois eens met eigen ogen te gaan bekijken. In juni 2010 was het zover en vertrokken we met de mobilhome Noordwaarts. Drie weken later waren we het unaniem eens: Noorwegen is absoluut het mooiste land ter wereld!

 

In de mooie Noorse natuur zijn heel wat wandelmogelijkheden, zowel voor meerdaagse trektochten als voor dagwandelingen. Wij kozen voor enkele lusvormige dagwandelingen, gecombineerd met enkele stadsbezoekjes en andere bezienswaardigheden. Neem gerust je tijd, want hoe hoger je gaat, hoe langer het licht blijft. Bij een toiletbezoek midden in de nacht ga je er zelfs aan twijfelen of het toch geen tijd is voor het middageten... Een vreemde ervaring!

De route

Op een goeie 3 weken legden we 7000 kilometer af met onze mobilhome. Het cliché 'achter elke bocht ligt een volledig ander landschap' lijkt geboren in Noorwegen. Het is ongelooflijk hoe verscheiden het landschap is in Noorwegen, de tussenstukken met de mobilhome zijn haast even mooi als de wandelingen. 


Grotere kaart weergeven