Ponta do Sao Laurenço

De eerste wandeling die we maken ligt even ten noorden van de luchthaven, op de landtong in het uiterste noordoosten van Madeira. Je rijdt er naartoe via Machico en Canical, zover de weg het toelaat. Op het einde van de weg laat je de wagen achter en gaat te voet verder. De volledige wandeling loopt tot aan Ponta do Furado en neemt 3 à 4 uur. We beperken ons tot het eerste deel, wat op zich heel spectaculair is en een mooi beeld geeft van de vulkanische oorsprong van het eiland.

Onderstaande beelden spreken voor zich.

Ponte do Castelo Ponte do Castelo Ponte do Castelo Ponte do Castelo

Machico

is stadje gelegen vlakbij de Ponta do Sao Laurenço. Rond het centrale pleintje vind je er enkele toffe restaurants. Breng een bezoekje aan de Sao Roque kapel. De beschilderde glastegels tonen er enkele scenes uit het leven van de Heilige Rochus (16e eeuw).
Je kan er ook een wandeling maken naar de "Camões Pequeno", met een mooi uitkijkpunt of naar de top van de "Pico do Facho"

Canical

was tot 1981 het centrum van de walvisindustrie op Madeira. Je kan er een bezoekje brengen aan het walvismuseum (Museu da Baleia).


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Madeira echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Reisgids Madeira   Kompass Wandelkaart   Reisgids Tenerife   Lanzarote_Reisgids   Gran Canaria Reisgids   Reisgids La Gomera


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Gran Canaria echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Madeira

Kaart Madeira

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria Reisgids

Reisgids Gran Canaria

Reisgids Tenerife

Reisgids Tenerife

Reisgids La Gomera

Reisgids La Gomera

Lanzarote_Reisgids

Reisgids Lanzarote


Help ons door dit te delen met je vrienden !