Curral das Freiras

De Curral das Freiras (of Nonnendal) bereik je vanuit Funchal door in noordelijke richting de weg nummer 107 te volgen. Neem de tunnel die onder de Eira do Serrado loopt om de Curral te bereiken. 

De Curral das Freiras was een schuilplaats waar de nonnen heengingen toen Funchal werd aangevallen door de Moorse zeerovers. Het dorpje ligt in de krater van een uitgedoofde vulkaan en is omgeven door de hoogste toppen van het eiland. Langs de bergflanken zie je de terrassen waarop de plaatselijke bewoners hun groententuintjes aanleggen.

Curral das Freiras is verder ook bekend voor zijn kastanjes, die in alle mogelijke varianten aangeboden worden in de plaatselijke winkeltjes. Vooral de Ginja, een likeurdrank van de kastanjes (of van kersen), is er populair. Op 1 november wordt hier het Kastanjefestival georganiseerd.

Op de terugweg naar Funchal neem je niet de tunnel, maar de oude weg die naar de Eira do Serrado loopt.  Op de Eira do Serrado (1090 m) ligt een hotel, met restaurant en souvenirwinkeltje, maar je moet vooral naar het uitkijkpunt vanwaar je een schitterend zicht hebt op het Nonnendal. Je kan van hieruit ook te voet afdalen langs een pad dat zigzaggend naar beneden loopt, en je enkele honderden meter lager brengt.

Curral Das Freiras Nonnental - Madeira