Paul da Sera

Deze wandeling begint op dezelfde parking als de wandeling naar de 25 Fontes, maar loopt langs de andere kant van de weg.  Je komt er vanuit Porto Moniz (via de weg met nummer 110) of Funchal, via de Encumeada, de bergpas die centraal gelegen is op het eiland (weg nummer 104, vervolgens 110).

Je vertrekt vanop de parking en neemt de wandeling die start langs de zuidkant van de weg en die de levada do Paul volgt. Je hoeft enkel de levada te volgen, af en toe moet je een ommetje maken omdat er koeien op het pad staan.  De weg loopt bij momenten tussen de wilde brem, met daarop duizenden bijen - afhankelijk van het seizoen. Gelukkig zijn de bijen meer geïnteresseerd in de honing dan in de wandelaars.

Vanop het pad heb je een schitterend uitzicht op de zuidkant van het eiland, met in de verte, zo'n duizend meter dieper de blauwe oceaan. Je bepaalt zelf hoever je wil gaan, om terug aan het vertrekpunt te komen, keer je gewoon op je stappen terug. Misschien het enige minpuntje aan deze voor het overige schitterende wandeling, die bovendien volledig vlak is en goed begaanbaar, dus binnen ieders bereik.

Wandeling Paul Da Sera Levadawandeling Madeira Levada Paul Da Sera

Op weg naar de hoogvlakte schieten we nog enkele mooie beelden. Links de kaarsrechte weg die over de hoogvlakte loopt, rechts een beeld van de wolken die aan de noordkant tegen de hoogvlakte opbotsen en daardoor als een muur oprijzen aan de rand ervan.


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Madeira echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Reisgids Madeira   Kompass Wandelkaart   Reisgids Tenerife   Lanzarote_Reisgids   Gran Canaria Reisgids   Reisgids La Gomera


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Gran Canaria echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Madeira

Kaart Madeira

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria Reisgids

Reisgids Gran Canaria

Reisgids Tenerife

Reisgids Tenerife

Reisgids La Gomera

Reisgids La Gomera

Lanzarote_Reisgids

Reisgids Lanzarote


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...