Monte

Monte is een mooi dorpje, enkele kilometers ten noorden van de hoofdstad Funchal, waar vele rijke Madeirezen hun landhuizen (quintas) hebben gebouwd om de hitte van de stad te ontvluchten.

Het dorpsplein, met enkele hoge bomen, die in de zomer voor afkoeling zorgen, ligt er feëeriek bij. Via een kleine wandeling naar boven kom je aan de kerk, de Nossa Senhora do Monte, die al gebouwd werd in de 15de eeuw. Op Maria-Hemelvaart (15 augustus) vindt hier een festival plaats, met als hoogtepunt de verering van een klein Mariabeeld in de kerk.

Beneden het plein voor de kerk, zie je mannen in matrozenpak lopen. Niets is minder waar. Het zijn de bestuurders van de Toboggans, een soort sleden op houten glijders, waarmee ze de toeristen tussen het verkeer door naar beneden tot in Funchal te glijden (om ze vervolgens een taxi aan te smeren om weer naar boven te raken).

Zeker een bezoek waard is ook de Jardim Tropical do Monte Palace, die dertig jaar geleden opnieuw werden aangelegd.

Monte Kathedraal Monte Toboggans

Monte heeft verschillende mooie tuinen.

Monte Palace Tropical Garden

Deze tuin in Monte werd aangelegd in 1991 door José Berardo. Naast indrukwekkende plantencollecties uit Japan en China, bevat deze tuin ook één van de meest belangrijke tegelcollecties. Trek zeker een halve dag uit als je deze tuin wil bezoeken. Adres : Caminho do Monte n.º 174, Monte 4.2.2.

Quinta Jardins do Imperador

is een historisch landhuis gelegen op de heuveltop van Monte, gebouwd in de 18de eeuw door James Gordon die ook een tuin en een Malakofftoren aanlegde bekend als Quinta do Monte. In 1899 werd dit eigendom opgekocht door bankier Rocha Machado, die er in 1921 tijdelijk onderdak bood aan Keizer Karel I van Oostenrijk en zijn gezin. Tegenwoordig is dit eigendom in handen van de overheid en het werd naar Keizer Karel I genoemd.

Quinta Jardins do Imperador

heeft een café binnenin de schitterende architectuur van de Malakofftoren en ligt tussen mooie bomen en een fleurige rozentuin, allemaal in een opmerkelijk landschap met uitzicht op Funchal. 4.2.3. Quinta do Monte estalagem Deze quinta is momenteel een hotel (dat we trouwens kunnen aanbevelen). Het ligt in een prachtige tuin, met een kleine kapel (Chapel of our Lady of Conception), gebouwd in 1936 met enkele prachtige azulejos.


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Madeira echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Reisgids Madeira   Kompass Wandelkaart   Reisgids Tenerife   Lanzarote_Reisgids   Gran Canaria Reisgids   Reisgids La Gomera


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Gran Canaria echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Madeira

Kaart Madeira

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria Reisgids

Reisgids Gran Canaria

Reisgids Tenerife

Reisgids Tenerife

Reisgids La Gomera

Reisgids La Gomera

Lanzarote_Reisgids

Reisgids Lanzarote


Wij verdienen een kleine commissie als jij reserveert of bestelt via één van de links hieronder.

Booking.com Hotels.com autoeurope expedia Maak zelf je fotoboek met Albelli bol   ... en meer ...