Sao Vicente

Het kleine stadje Sao Vicente ligt aan de voet van een lang dal, ongeveer in het midden van de noordkust van Madeira. De kapel die bij de monding van de rivier ligt, is een herkenningspunt dat je  ook nog terugziet als je al hoog in de bergen bent, op de weg naar Encumeada.

Het kleine stadje Sao Vicente ligt aan de voet van een lang dal, ongeveer in het midden van de noordkust van Madeira. De kapel die bij de monding van de rivier ligt, is een herkenningspunt dat je ook nog terugziet als je al hoog in de bergen bent, op de weg naar Encumeada.

 

Vulkaancentrum

In Sao Vicente moet je zeker het vulkanisch centrum bezoeken. In het vulkaancentrum zijn er enkele zalen met multimediale wetenschappelijke uitleg.

Onder begeleiding van een gids kan je door de onderaardse gangen lopen, waar eens de lava door stroomde.  De rondleiding duurt een half uur en loopt over een circuit van 700 meter.

De inkom bedraagt 8 EUR voor volwassenen.

Garden of Indigenous Plants

Deze tuin, waarin vooral inheemse planten te vinden zijn, is in 1989 gecreëerd door de Club Ecologia Barbusano met steun van het Wereld Natuur Fonds. Hij heeft een oppervlakte van 2.200 m² en vertegenwoordigt het het waardevolle botanische erfgoed van Madeira.

Sao Vicente vulkaancentrum Sao Vicente

Lavagangen Sao Vicente