Levadawandeling 25 Fontes

Deze wandeling begint in Rabacal, gelegen op de hoogvlakte Paul da Sera. Je komt er vanuit Porto Moniz (via de weg met nummer 110) of Funchal, via de Encumeada, de bergpas die centraal gelegen is op het eiland (weg nummer 104, vervolgens 110).

De parkeerplaats is gelegen langs de hoofdweg, het kan er vrij druk zijn. Buiten de parking zijn er geen drank- of eetgelegenheden. Breng dus zelf wat proviand en drank mee als je van plan bent om een iets langere wandeling te maken. 

De wandeling start op de parking. Neem de weg die naar het boswachtershuisje van Rabacal loopt. De weg is afgesloten voor het verkeer, maar er rijdt wel een busje heen en weer, die je een afdaling en een klim van ongeveer 200 meter besparen, uiteraard in ruil voor enkele euro's.

Even voorbij het boswachtershuis splitst de weg. Rechts gaat het naar de Risco waterval, die anderhalve kilometer verderop ligt. De waterval heeft een hoogte van ongeveer 100 meter, maar verwacht geen massa's water die zich naar beneden storten. Het blijkt een vrij bescheiden straaltje te zijn. De weg die tot vlakbij de waterval loopt is, om veiligheidsredenen afgesloten.

Keer op je stappen terug en kies vervolgens aan de splitsing de linkerkant, die naar de 25 fontes leidt.  De weg naar de 25 fontes loopt voor het grootste deel langs de levada en loopt dus zo goed als helemaal vlak. Het pad langs de levada is bij momenten smal, zeer smal, de helling aan je linkerzijde soms indrukwekkend, maar de levada en een kabel die als afsluiting dienen maken dat het eigenlijk nooit gevaarlijk wordt.

Op het eindpunt van de wandeling vind je de 25 fontes. Tel ze gerust na : je komt nooit op 25 uit, maar het zijn er wel heel wat. Hoe indrukwekkend het is hangt van het seizoen af, en van de regenhoeveelheid in de voorgaande dagen. 

We raden aan om deze wandeling heel vroeg of heel laat te maken. Enerzijds vermijd je teveel tegenliggers op de kleine paadjes, en anderzijds kan je dan in alle rust van dit stukje natuurschoon genieten.

Wandeling 25 Fontes

Wandeling levada 25 fontes


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Madeira echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Reisgids Madeira   Kompass Wandelkaart   Reisgids Tenerife   Lanzarote_Reisgids   Gran Canaria Reisgids   Reisgids La Gomera


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Gran Canaria echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Madeira

Kaart Madeira

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria Reisgids

Reisgids Gran Canaria

Reisgids Tenerife

Reisgids Tenerife

Reisgids La Gomera

Reisgids La Gomera

Lanzarote_Reisgids

Reisgids Lanzarote


Help ons door dit te delen met je vrienden !