Cabo Girao

Cabo Girão, aan de zuidkust van Madeira, op een tweetal kilometer van het stadje Camara de Lobos, is vooral bekend omwille van zijn zeeklip die een hoogte heeft van 580 meter.  Het uitzicht is duizelingwekkend.

De kaap wordt in de meeste brochures omschreven als de tweede hoogste van Europa, maar enig opzoekingswerk leerde ons dat er minstens 6 hoger zijn, hoewel niet van alle zes kan gezegd worden dat deze loodrecht oprijzen uit zee, zoals dit voor de Cabo Girao wel het geval is :

  Cabo Girao  

Wandelen naar de Cabo Girao

Volg de Levada do Norte vanaf het gehucht Boa Norte, even buiten Ribeira Brava. Wandel oostwaarts tot in de buurt van Quinta Grande, steeds op een hoogte van ongeveer 500 meter. Daar ga je zuidwaarts tot op de Cabo Girao.


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Madeira echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Reisgids Madeira   Kompass Wandelkaart   Reisgids Tenerife   Lanzarote_Reisgids   Gran Canaria Reisgids   Reisgids La Gomera


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Gran Canaria echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Madeira

Kaart Madeira

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria Reisgids

Reisgids Gran Canaria

Reisgids Tenerife

Reisgids Tenerife

Reisgids La Gomera

Reisgids La Gomera

Lanzarote_Reisgids

Reisgids Lanzarote


Help ons door dit te delen met je vrienden !