César Manrique : Fundacion

De Fundacion Manrique is gevestigd in één van de woonhuizen, ontwerpen door César Manrique. Het ligt onopvallend in het midden van een lavaveld, even links van de weg tussen Arrecife en Tahiche. Je krijgt er een beeld van het creatieve brein van Manrique, zowel als architect, als designer en als schilder.

We laten gewoon de foto's voor zichzelf spreken ...

Fundacion   Fundacion

Fundacion

Fundacion   Manrique als designer

Als 18-jarige trok de jonge Manrique als vrijwiller naar het Spaanse vasteland om er aan de zijde van Franco mee te vechten in de Spaanse burgeroorlog. Hij kwam in 1939, behoorlijk ontgoocheld, terug naar Lanzarote.

Hij ging architectuur studeren op Tenerife, maar gaf de studie al na 2 jaar op. In 1945 schreef hij zich in op de academie voor Schone Kunsten in Madrid, waarna hij rondtrok in Europa, Japan en Amerika. Reeds in die periode was hij een gevierd kunstenaar.

Met een sterk nostalgisch gevoel keerde hij in 1968 terug naar Lanzarote om 'het eiland uit te bouwen tot de mooiste plaats ter wereld'. Iets waarin hij meesterlijk is geslaagd.

In 1992 kwam Manrique om het leven bij een auto-ongeval op het ronde punt, vlakbij de Fundacion.


Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan. Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je helpen om je reis verder te plannen.

Lanzarote_Reisgids   Kompass Wandelkaart   Gran Canaria Reisgids   Reisgids Tenerife   Reisgids La Gomera   Reisgids Madeira

Bestel onze reisdossiers en kaarten

Op onze website vind je al heel wat informatie waarmee je kan nagaan of Lanzarote echt een bestemming is waar jij wil naartoe gaan.
Heb je beslist om te gaan, dan kan onze reisgids je verder helpen om je reis verder te plannen.

Meer info over deze tips en nog veel meer tips zijn te vinden in onze reisgids.

Lanzarote

4 EUR

Kompass Wandelkaart

9.95 EUR

Gran Canaria

4 EUR

Tenerife

4 EUR

La Gomera

2 EUR

Nu kopen


Help ons door dit te delen met je vrienden !